Починахме си малко от Marvel, хайде сега обратно на хорото. Абсолютната истина е, че следващият филм на студиото – Тъндърболтс* (Thunderbolts*), ни е доста интересен, защото за разлика от досегашните опити в последните фази да се пробутат герои, които да заменят Отмъстителите в сърцата и интереса на публиката, тук по-скоро изглежда, че те знаят, че това няма да стане толкова лесно. Звучи иронично, нали, предвид, че го казваме за първия „отборен“ филм, който освен това прави отявлена препратка към Отмъстителите в тийзъра си. Но нека обясним.

В Тъндърболтс*героинята на Джулия Луи Драйфус графиня Валентина Алегра де Фонтейн събира група от недолюбени антигерои, които да изпълняват мръсните задачи на американския шпионаж – с една дума, марвелският вариант на Отряд самоубийци. Marvel обаче вече знаят, че не всички хора са запознати с тези герои и въпреки, че повечето от тях сме ги виждали по различни сериали или в мимолетни появявания в предишни филми, по-скоро изглежда, че Тъндърболтс* е наясно, че трябва да ни ги представи отново.

В центъра на историята са Йелена Белова, сестрата на Черната вдовица, изигана от Флорънс Пю и баща ѝ Червеният пазител – Дейвид Харбър. Любимецът на публиката Бъки Барнс, така нареченият Зимен войник (Себастиан Стан) се среща отново с противника си от The Falcon and the Winter SoldierДжон Уокър (Уайът Ръсел), а към отбора също така се присъединяват Призрака (Хана Джон-Кеймън) от Ант-мен и Осата, Таскмастър от Черната вдовица, както и героят на Люис Пулман Сентри, който е ново попълнение и от трейлъра става ясно, че вероятно притежава много значителни суперсили, но не иска да ги използва.

Вижте повече от триминутния тийзър сега:

Истината е, че всъщност Тъндърболтс* изглежда забавно и занимателно, като екшън, който има да представи много герои, но все пак няма да се забатачи в техните предистории и ще си разказва собствения си сюжет. Предстои да разберем дали това наистина ще бъде така или пък ще е поредното колело от машината на Marvel, което също е много вероятно, предвид различните кукички, които пуска за големите фенове – например това, че Валентина привидно се е настанила в апартамента на Тони Старк.

В този трейлър шегите са напълно „марвелски“ и смятаме, че който не ги е харесвал преди, или напоследък им се дразни, тук ще изпита същото. Въпреки това обаче смятаме, че има шанс Тъндърболтс* да е забавен, ако не забравя да бъде най-вече собствената си същност, а не просто още един епизод от сериала. Ако трябва да сме честни, звездичката в заглавието, към която толкова ни се привлича вниманието, по-скоро не ни обнадеждава толкова за този вариант, но знае ли човек.

THUNDERBOLTS*. © 2024 MARVEL.

Тъндърболтс* (Thunderbolts*)е режисиран от Джейк Шрейер (Beef, Paper Towns)по сценарий на Кърт Бусиек, Джоана Кало и Лий Сун Джи. В главните роли са Флорънс Пю, Дейвид Харбър, Себастиан Стан, Люис Пулман, Уайът Ръсел, Джулия Луи Драйфус, Олга Куриленко, Хана Джон-Кеймън и Рейчъл Уайс.

Премиерата ще бъде на 25 май 2025г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Костюмът на Таскмастър е по-добър, този на Призрака също е подобрен, за разлика от този на Червеният пазител, който е странен на външен вид, но предполагам, че филма се очертава да бъде по-добър от Отряд самоубийци от 2016 г., който се издъни на сценарно ниво.

  2. Ако не бях прочел статията, и през ум нямаше да ми мине, че Сентри е част от филма…….. но пак добре, че азиатския му „избор“ все пак е отпаднал.

    1. Аз си помислих че е Боб от Хидра. Тотално бях изпуснал частта с емблемата и надупченото болнично облекло.