В опит да поддържат напрежението на почитателите на хоръра, Peacock са предвидили октомврийска премиера за новия сериал, по който отдавна работи Джеймс Уан. Неговата продуцентска компания Atomic Monster стои зад поредицата Teacup, като той е поверил отговорността на шоурънър на Иън МакКълък – той заема позицията за първи път, но пък има опит от работата си по Yellowstone.

Ще напомним, че Teacup е вдъхновен от сюжета на научнофантастичния екшън хорър Стингър, дело на Робърт МакКамън (Момчешки живот, Границата, Лебедова песен). Бестселърът излиза за пръв път през 1988 година и е номиниран за наградата „Брам Стокър“, а през 1994 г. книгата е преведена и издадена в България. Ето как изглежда изпълненото с ужас очакване нещо да се случи в Teacup:

Главните роли в тази смразяваща кръвта история са поверени на Ивон Страховски (Историята на прислужницата), Скот Спийдман (Анатомията на Грей) и Часк Спенсър (The English), в актьорския екип са още Кати Бейкър, Борис МакГайвър, Кейлъб Долдън, Емили Биери, Лучано Леру и др. Официалният анонс на Teacup е доста лаконичен, затова непосредствено след него ще добавим синопсисът на българското издание на романа-вдъхновител на този сериал, като уточняваме, че действието е преместено от Тексас в Джорджия:

Една група отчаяни хора трябва да обединят силите си, за да се изправят срещу тайнствена заплаха, за да имат някакъв шанс за оцеляване.

Градчето Пъкъл, Тексас. Животът следва естествения си ход. Внезапно някакъв предмет с цилиндрична форма, обгърнат в пламъци, се разбива наблизо и за двадесет и четири часа променя града и обитателите му. Малката Стиви Хамънд не е вече безгрижно момиченце, в нея се е вселило съществото Дофин, избягало от своята планета. За да върне обратно Дофин, по следите му е Стингър – ужасът, унищожителят, злото. Стингър се придвижва под земята и копира формите на живот. Руши и убива. Единствено светлината може да го нарани…

Първите два епизода на Teacup са режисирани от Е. Л. Кац (един епизод от The Haunting of Bly Manor, шест епизода от Channel Zero) и ще дебютират в Peacock на 10 октомври 2024 година, а всяка следваща седмица ще излизат по още два епизода, докато дойде 31 октомври и настане време за… празнуване на Хелоуин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *