Поредният хорър трилър, който ще се опита да капитализира върху щекотливата тема за изкуствения интелект, се нарича Тя слуша (Afraid) и е дело на режисьора и сценарист Крис Уайц. Принципно той има няколко попадения във филмографията си като Маркъс и A Better Life, което би могло да засили интереса ни към проекта, но също така е автор и на Златния компас и Здрач 2: Новолуние, а това е сериозен минус. Като добавим и факта, че продуцент е Джейсън Блум, който въпреки един-два добри филма, като цяло е отговорен за тоталното отъпяване на мейнстрийм хоръра, надеждите ни Тя слуша да е нещо прилично се спихват съвсем.

Тя слуша разказва за семейство, което е избрано да тества ново революционно устройство за дома – дигитален асистент, наречен Ая, който е последен писък в технологиите за „интелигентния дом“. След като устройството и множеството му сензори и камери са инсталирани, Ая изучава поведението на всеки един от членовете на семейството и започва да предвижда и задоволява всичките им нужди. Скоро обаче грижата на Ая става натрапчива и желанието ѝ да не допусне нищо – и никой – да застане на пътя на семейството ѝ, се изражда в насилие, което разкрива ужасяваща тайна, която не само поставя в опасност живота на семейството, но и бъдещето на човечеството.

Вижте трейлъра.

Първоначално мислихме, че ще получим филм в стила на М3ГАН, но в тези кадри не виждаме нищо забавно и потенциално иконично, което може да плени въображението на зрителите (и интернет да избухне със десетки меми, предизвикателства и прочее „viral stuff”). По-скоро Тя слуша изглежда като вторичен трилър за по-възрастни, с претенцията, че разглежда сериозни теми за потенциалните опасности от навлизането на ИИ в живота ни. Джон Чо и Катрин Уотърстън също не спасяват положението. Но, както се казва, за всеки филм си има зрители. На нас и М3ГАН не ни допада, а се превърна в голям хит, така че…   

Режисьор и сценарист на Тя слуша (Afraid) е Крис Уайц (Маркъс, Здрач 2: Новолуние, A Better Life), а продуценти са Джейсън Блум, Крис Уайц и Андрю Миано. В ролите са Джон Чо, Катрин Уотърстън, Хавана Роуз Лиу, Лукита Максуел, Дейвид Дастмалчиан, Кийт Карадайн и др.

Премиерата е на 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *