Ако имаме чувството, че всичко се разпада – може би не сме далеч от истината за света, в който живеем и вероятно сме близо до усещанията, с които е трябвало да се справят хората от рухналите преди стотици години човешки цивилизации… Нашата все още успява да „преработи“ страхове и травми през изкусните истории, разказани на кино, но няма да се учудим, ако тази територия на въображението се окаже прекалено тясна за всевъзможните конфликти – и те се прехвърлят лавинообразно в реалността…

В предстоящия си ангажимент за малкия екран майсторът Алфонсо Куарон разказва една история за тотална трансформация – главната героиня, чиято роля е поверена на Кейт Бланшет, е принудена да се изправи пред мрачни тайни от миналото си, а бъдещето ѝ е неизвестно. В мрежата се появи първи тийзър-трейлър на сериала Disclaimer, който разкрива основните действащи лица в тази драматична история.

Чудесно визуално решение е намерил Куарон за представяне на важните герои в разказа, конструиран по едноименния роман на Рене Найт, издаден преди почти десетилетие – през 2015. Специалисти определят жанрово Disclaimer като психологически трилър с елементи на отмъщение, по който мексиканският режисьор работи от 2021 година.

В седемте части-епизоди на този филмов разказ е предадена историята на разследващ журналист (Бланшет), изградила кариерата си благодарение на репортажи за различни прегрешения на големи институции. В един момент обаче реалността се обръща срещу нея – в дома ѝ се появява книга, в която самата тя играе главната роля, а сюжетът разкрива най-мрачната ѝ тайна. Тя се опитва да разкрие кой е авторът на книгата, което я принуждава да се сблъска отново с миналото си – преди променящата се реалност да разруши живота ѝ и отношенията с нейния съпруг и техния син.

Напомняме отново кои са останалите участници в актьорския екип, подбран от Куарон и продуцентите на проекта – Кевин Клайн, Саша Барън Коен, Лесли Манвил, Коди Смит-Макфий, Луис Партридж, Лейла Джордж, южнокорейската актриса и модел Хойон Джун, а Индира Варма е в ролята на разказвач на историята.

Сценарист и режисьор на Disclaimer е Алфонсо Куарон. Той е ангажирал именити оператори като дългогодишния си творчески партньор и носител на три награди „Оскар“ Емануел Любецки (Gravity, Birdman, The Revenant) и номинирания за шест награди „Оскар“ Бруно Делбонел (Inside Llewyn Davis).

Премиерата на Disclaimer по Apple TV+ е предвидена за 11 октомври 2024 година – тогава ще бъдат достъпни първите два епизода, като всеки следващ ще се появява в платформата в петъците до 15 ноември 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *