Четири години и половина минаха откакто споделихме, че дуото Джеймс Уан и Гари Дауберман започват работа по екранизирането на един от най-добрите романи на Стивън КингСейлъмс Лот (Salem’s Lot). Много време мина от тогава, но явно филмът тихомълком се е развивал и вече можем да хвърлим око върху първите кадри. Знаейки, че остава страшно малко време до премиерата му, най-вероятно скоро ще можем да очакваме и пълен трейлър.

Една от лошите новини е, че Сейлъмс Лот няма да получи кино разпространение, а ще бъде пуснат в стрийминг платформата на Max. Добрата новина е, че това ще се случи много скоро – през октомври месец. Припомняме ви, че романът вече е имал цели две екранизации, но те са били под формата на телевизионен филм от 1979 г. (дело на Тоби Хупър) и минисериал от 2004 година. В предишната новина се зарадвахме, че ще можем да видим зловещите вампири на Стивън Кинг и на голям екран. Уви, прекалено големи ентусиасти сме били.

Вижте и първите снимки, които бяха разпространени от Vanity Fair през изминалите дни:

Ето какво споделя Гари Дауберман за филма си:

Можехме да направим много суха версия на филма, но това нямаше да съм аз просто. Като един сърфист Сейлъмс Лот се опитва да се движи по вълната нагоре и надолу. Забавлявате се, след това може да се уплашите, а в последствие отново да ви е приятно. Надявам се в края да се усеща като едно пълноценно пътуване.

Самият Стивън Кинг е имал удоволствието да гледа новата екранизация и споделя, че е много добра. Според него започва бавно, но се отплаща в пъти към финала. Авторът също споделя, че не е сигурен защо Warner Bros. не го пускат. Смята, че няма от какво да се срамуват.

За тези, които нямат идея какво е Сейлъмс Лот, книгата разказва за писателя Бен Миърс, който се връща в родния си град в щата Мейн. Той иска да загърби мъката от миналото и да започне живота си на чисто. Привидно спокойното ежедневие обаче не е каквото изглежда. Зла сила е надвиснала над градчето и съвсем скоро ще се наложи Бен да се бори за живота си и да отблъсне вампирско нашествие. Действието на филма ще се развива през седемдесетте години на миналия век.

Сейлъмс Лот (Salem’s Lot) е режисиран и написан от Гари Дауберман. В ролите ще видим Люис Пулман, Макензи Лий, Алфри Уудард, Бил Камп, Джон Бенждамин Хики, Николас Кровети, Уилям Садлър, Дебра Кристоферсън и други.

Премиерата е насрочена за октомври месец и, както вече споделихме, ще бъде в стрийминг платформата на Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment