В момента Андрю Скот е на върха на славата си. След като се появи в проекти, около които имаше голям интерес, като All of Us Strangers и Ripley, изглежда му се отвориха възможности да работи с много и различни страхотни творци. Вече знаем, че ще го видим в предстоящия нов случай на Беноа Бланк – Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery, а сега обръщаме поглед и към следващия му филм.

Скот ще участва в Pressure – трилър, който се развива през Втората световна война и по-точно около Битката за Нормандия, още известна като „Денят Д“ или „отварящата сцена на Спасяването на Редник Райън“. В този филм Скот ще изиграе главният метеоролог на Съюзниците, капитан Джеймс Стаг, който е натоварен със задачата да държи генерал Айзенхауер постоянно информиран за климатичните условия в Нормандия.

Ето го и пълният синопсис:

В последните 72 часа преди Десанта в Нормандия, всички елементи са на лице, освен един – британското време. Главният метеоролог Джеймс Стаг е привикан да направи най-значителната прогноза за времето в историята, което го заключва в напрегнат спор с главнокомандващите на Съюзниците. Неблагоприятните условия са можели да разрушат най-голямата морска инвазия, докато всяко забавяне е рискувало немското разузнаване да разбере за плановете. Способен да разчита само на най-близкия си съветник капитан Кей Съмърсби и с тежестта от катастрофалната репетиция на операцията близко в ума му, генерал Дуайт Д. Айзенхауър трябва да вземе финалното решение. Когато остават само часове, съдбата на войната и животите на милиони са в негови ръце.

Разбира се, харесваме много Андрю Скот и ще го гледаме навсякъде. От този синопсис обаче си личи, че той всъщност ще бъде може би дори в поддържаща роля, а по-главен ще бъде генерал Айзенхауер, както и съветникът му Съмърсби, така че със сигурност ще се оглеждаме и кой ще поеме техните роли. Иначе сюжетно ни звучи интересно, имайки предвид колко филми за Втората световна война сме гледали, един нов поглед и различен тип история винаги са добре дошли. Звучи ни освен това повече като трилър на характерите, отколкото като военен филм, което винаги може да бъде интересно, особено с правилния актьорски състав.

Pressure ще бъде режисиран от Антъни Марас (Hotel Mumbai), който е и автор на сценария с Дейвид Хейг, който адаптира собствената си едноименна пиеса.

Снимките започват тази есен във Великобритания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *