Голяма част от трилърите са построени върху напрежението от предстоящо и вероятно насилие, но най-добрата им част е именно напрежението, а не самото насилие. Огромни фенове сме точно на такива филми, които загатват предстоящото, интензитета къкри и набъбва и всъщност дори не ни е толкова важен крайният резултат. Особено, когато фокусът е върху жени, насилието всъщност (макар и също доста вероятно), все пак има нужда от повече време да назрее, отколкото при историите за мъже.

Сега отправяме поглед към любопитен и чудесно изглеждащ трилър, който освен това може да се похвали с две страхотни актриси в ядрото си. И не, не става дума за Mothers’ Instinct, това беше преди няколко дни. Тук говорим за The Wasp, английска продукция, в която Наоми Харис и Натали Дормър сформират план за това как да убият мъжа насилник на героинята на Харис.

Първо ще споменем, че дори и да не се сещате веднага за кого говорим, обещаваме, че познавате и двете актриси, които заслужават вниманието ни винаги. Наоми Харис, разбира се, е най-добре позната като мис Мънипени в последните филми за Бонд, но също така беше номинирана за „Оскар“ за страхотната си роля в Moonlight. Натали Дормър пък е най-добре позната като Марджъри Тайрел в Игра на тронове, гледали сме я и в сериали като Elementary и Тюдорите, навсякъде ни прави страхотно впечатление и даже сме удивени, че не я гледаме по-често и в по-мащабни проекти като Игрите на глада.

Историята на The Wasp разказва за две бивши съученички, чийто живот се е развил по съвсем различен начин. Когато обаче те отново се виждат след години, богатата Хедър, омъжена за насилник, решава че Карла, в очевидната й нужда от пари, е идеалният човек, който да убие съпруга й.

Вижте трейлъра сега:

Изглежда ни точно като типа трилър, какъвто обожаваме да гледаме – уж добре измислен план, който обаче се усложнява на всяка крачка, а героите се разпадат все повече, чрез което ги опознаваме. Завръзката около насекомото ни се струва като добра и непресилена метафора, а очевидната нишка на класовото различие изглежда, че ще добави още един слой на така или иначе интересната история. Имайки предвид, че филмът е адаптация на пиеса освен това, разчитаме, че развръзката е добре обмислена и няма да бъде абсурдна.

The Wasp е режисиран от Гийем Моралес по сценарий на Морган Лойд Малкълм, която адаптира собствената си пиеса.

Премиерата е насрочена за 30 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *