Really?! You’re 42, dad!

Съвсем правилна констатация от страна на младата героиня – Илайджа Ууд наистина е на 42 години по време на снимките на този филм! Трудно е, но опитваме да осмислим факта, че от появата на сагата за Средната земя, пресъздадена от Питър Джаксън, са минали повече от две десетилетия… Междувременно актьорът, който за целия свят и за няколко поколения киномани ще си остане Фродо, взима различни и интересни решения – кои филми да продуцира и в кои да участва.

Новият проект Bookworm, чиито трейлър се появи преди известно време в мрежата, е дело на съвместните усилия на 58-годишния режисьор и продуцент Ант Тимпсън и Тоби Харвард, който е сценарист на историята за пълната с енергия 11-годишна хлапачка, чиито баща-илюзионист се появява изневиделица в живота ѝ. Вижте как изглежда тяхното приключение!

Момичето е чудно! Сините очи на Ууд изглеждат като специално подсилени, а шантавият му образ чудесно пасва на цялата атмосфера на Bookworm. Обещанието за пътешествие из красивата природа на любимата Нова Зеландия е повече от изкусително, пък и хапливите забележки на щерката към непорасналия татко вярваме, че ще бъдат още по-забавни, когато са поставени в по-широкия контекст на цялата история – търсенето на митична черна пантера в дивите гори…

Прекрасната млада партньорка на Илайджа се нарича Нел Фишър, а във филма участват още Моргана О’Райли и Майкъл Смайли. Биографията на режисьора Тимпсън е впечатляваща – той работи в различни аспекти на филмовата индустрия през годините, като през 1994 година стартира The Incredibly Strange Film Festival, който продължава да се организира и до ден днешен в рамките на Новозеландския международен филмов фестивал. Националният филмов конкурс „48HOURS“с ментор Питър Джаксън, организиран от Тимпсън, започва своята история през 2003 година и представя таланти като Тайка Уайтити, Роузан Лианг (Shadow in the Cloud) и Джерард Джонстън (Housebound, M3GAN). Заедно с Илайджа Ууд, Тимпсън е също продуцент на Turbo Kid,The Greasy Strangler, режисьор е наCome to Daddy и редица други проекти. Ант Тимпсън е продуцент и създател на хитовата антология The ABCs of Death, а също така е собственик на най-големия личен 35mm филмов архив в южното полукълбо!

Предвидено е Bookworm да се появи в новозеландските и австралийски кина на 8 август 2024 година. Кога и дали ще го видим и по нашите географски ширини – за това все още няма информация, но може да се надяваме, нали?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *