В момента трудно може да се твърди, че широката публика изпитва какъвто и да било ентусиазъм за Marvel продуктите, с изключение на доста добрите финансови прогнози за Дедпул & Върколака, но всички знаем, че Дедпул е друго. Може би доста мъдро именно затова, Marvel решиха да забавят неспирния си спринт, в който изкарваха по няколко проекта всяка година и всъщност през 2024 ще излязат само Дедпул 3 и сериалът за Агата Харкнес.

Какво беше това ли? Нека припомним. През 2021 г. излезе един от първите сериали на Marvel WandaVision, който спечели публиката със силната си концепция и ефективно и хитро използване на стилистиката, която да бъде в служба на историята. Да, накрая пак си девалвира в обичайния бълвоч от CGI светлинки, но дотогава имаше доста силни моменти, един от които без съмнение беше страхотната героиня на Катрин Хан Агата Харкнес, най-добре позната с брилянтната ѝ музикална „тема“, която чухме в един от епизодите, за да ни я представи като герой (припомняме я най-долу). Агата беше главният противник на Уанда в сериала и накрая Алената вещица източи силите ѝ, но сега ще видим по какъв начин тя ще си ги върне.

Първо обявен под заглавието Agatha: House of Harkness, след това преименуван на Agatha: Coven of Chaos, след това – Agatha: Darkhold Diaries и дори Agatha: The Lying Witch, а сега официалното заглавие е Agatha All Along. Когато някоя шега се получава, не можем да не го признаем.

Вижте трейлъра на Agatha All Along сега:

Харесва ни, че отново има елемент на заиграване с телевизионните жанрове, особено в началото, където Агата е героиня в един от хилядите криминални сериали с изтощена полицайка по средата (с визия, силно повлияна от Мер от Ийсттаун), но после откриваме, че Агата просто отново се е вкарала в някаква измислица. Струва ни се, че по нататък за пореден път влизаме в същия хаос на третото действие, с което Marvel просто не могат да се справят колкото и да е силна концепцията и завръзката на някои от проектите им.

Поне изглежда, че има истински елементи на хорър, каквито от студиото обещават за този проект от известно време. Ясно е, че истински хорър няма да е, но дано поне са използвали ефективно загатването за него.

Agatha All Along е написан от Жак Шейфър, който е и шоурънър. В главните роли са Катрин Хан, Обри Плаза, Джо Лок, Пати ЛюПон, Сашийр Замата и Али Ан.

Премиерата на първите два от общо девет епизода ще бъде на 18 септември в платформата Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments