След като си дават заслужена (и дори закъсняла) почивка от една година, в която не изкарват почти нищо, Marvel отново задвижват маркетинговата си машина – вече обявиха присъствие в най-голямата зала на предстоящия San Diego Comic Con, за Деня на независимостта Антъни Маки сподели първи поглед към костюма си, а сега получаваме и първи трейлър за Капитан Америка: Нов свят (Captain America: Brave New World).

Първо нека поговорим за самия филм, четвъртия официален от поредицата за Капитан Америка, макар че това число нищо не значи – Стийв Роджърс като Капитан Америка сме го гледали доста повече пъти, а това ни е втория проект със Сам Уилсън, който размахва иконичния щит. Разбира се, първият път беше в сериала The Falcon and the Winter Soldier, където Сам прекара по-голямата част от действието да отказва отговорността на това да стъпи в обувките на Капитан Америка, но накрая и това се случи.

Отдавна беше обещано, че Капитан Америка: Нов свят ще се завърне към стила на без съмнение най-добрия филм от поредицата – Зимният войник и ще бъде със стилистика на шпионски трилър. Този път Сам ще работи доста по-близо с президента на Щатите Тъндърболт Рос, в която роля припомняме, че ще влезе легендарният Харисън Форд, който замени покойния Уилиям Хърт.

Вижте трейлъра сега:

Това е поредният Marvel проект, който преживя куп забавяния, доснимане и промени на заглавието, но само можем да предполагаме как това му се е отразило – еднакво вероятно е това да е част от техния сложен и бавно движещ се процес за произвеждане на подобни грамадни филми, но може и да показва истински креативни проблеми зад кулисите. И колкото и да сме се отегчили от Marvel напоследък, можем само да стискаме палци на проекта – отегчението ни ще се вдигне веднага, когато ни представят добър продукт.

Капитан Америка: Нов свят (Captain America: Brave New World) е режисиран от Джулиъс Она (Luce, The Cloverfield Paradox), а сценарият е дело на Далан Мусън, Матю Ортън и Малкълм Спелман (The Falcon and the Winter Soldier, Moon Knight). В главните роли са Антъни Маки, Харисън Форд, Джанкарло Еспозито, Лив Тайлър и др.

Премиерата ще бъде на 14 февруари 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. В самия трейлър го казват: „Може да си капитан Америка, но не си Стив Роджърс…“ – супергеройските филми приключиха с последните Отмъстители.

    1. Да, кажи, чадо! Черните ли те притесняват? 🙂