Много харесваме динамиката в отношенията между героите на Робърт Дауни-джуниър и Джуд Лоу в Шерлок-интерпретациите на Гай Ричи. По-правилно би било да уточним – в първия филм и слава на случайността, че не се стигна до трети (най-вече заради ангажиментите на Дауни като Тони Старк), защото Гай Ричи постепенно започна да губи mojo-то си и продуцентските компании пренасочиха интереса си към други режисьори.

Но! Новината тук е с фокус именно Ричи и неговото партньорство с Prime Video в подготовката на нова поредица – обявяването ѝ е било преди около месец, ние сме го пропуснали (случайно или нарочно) и сега към факта, че се готви сериал Young Sherlock ни привлече актьорското име, споделено от DeadlineКолин Фърт.

Да, наясно сме, че това е актьор от поколение, което (вече) не се котира достатъчно добре в боксофиса; знаем, че въздишащите по неговия романтичен, sooo-British чар вече са попрехвърлили пет десетилетия, но все пак уменията, майсторството и опитът, които Фърт притежава, а също и жанровото разнообразие на проекти, в които участва, го превръщат в един от най-сигурните залози за успех на всеки проект.

Главната роля в новия сериал ще бъде поверена на 26-годишния британски актьор Хиро Файнс Тифин (племенник на Рейф и Джоузеф Файнс), който започва пътя си в киното през 2008-2009 година и става известен с ролята на 11-годишния Том Ридъл. 10 години по-късно го „поема“ една розово-романтична поредица от адаптации по романи на американката Ана Тод (пет романа, издадени в рамките на 15 месеца през 2014-2015 година!) и сега явно му е време да се захване с нещо по-стойностно. Той ще се превърне в 19-годишния Шерлок Холмс, представен в едноименните романи Young Sherlock на Анди Лейн.

Според информацията, на Колин Фърт е отредена ролята на сър Буцефал Ходж, като подробности за сюжета до момента не са разкрити. В актьорския екип на поредицата са още Зайн Цен, Наташа Макелоун и един от чичовците на Хиро – Джоузеф Файнс. Както вече отбелязахме, вдъхновение за този проект е поредицата романи на Анди Лейн, сценарист, изпълнителен продуцент и шоурънър е Матю Паркхил, а режисьорските отговорности за осемте епизода падат на плещите на Гай Ричи.

Все още няма обявена премиерна дата за Young Sherlock, но е ясно, че ще се ослушваме за новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *