Всяка година гарантира различни пролуки в разпространителския график, в които селектираните в Сънданс независими и провокативни творби намират (своя/някакъв) път към киносалоните и (евентуално) някакво количество зрители. Автор на филма Sebastian е Мико Макела – британец с финландски произход, обявен от IndieWire за един от 25-те изгряващи творци на киното от LGBTQ общността през 2019 година. Макела е участвал в BerlinaleTalents и в първата програма BIFA Springboard, спонсорирана отNetflix. Предишният му филм A Moment in the Reeds е представян в програмата на Лондонския филмов фестивал.

За новия си проект, чиято премиера е била в програмата на Сънданс в началото на годината, Макела поверява главната роля на млад писател, който печели пари като секс-работник, на младия актьор Руари Молика – ето как изглеждат перипетиите, през които трябва да мине един творец, преди да успее да публикува романа си…

Може ли един писател да живее двоен живот?! Дори и в името на творчеството – проучвайки реалността на хората, които печелят от проституция? Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Макс е 25-годишен прохождащ писател, който живее в Лондон и работи за литературно списание. Амбициран от желанието си да успее да публикува свой роман, той започва да проституира под псевдонима Себастиан, като се среща с мъже, задоволява сексуалните им потребности и използва преживяното като материал за историята, която пише. В един момент се оказва, че младият мъж изпитва удоволствие от живота си като Себастиан и за него става все по-трудно да запази контрола върху деликатния баланс в неговия двойнствен живот. Въодушевяващото чувство за свобода, екстаз и срам, които го обземат в ролята на Себастиан, са прекалено съблазнителни – Макс трябва да прецени дали ролята му е само инструмент за постигане на автентичност на романа, или залогът е всъщност много по-голям…

Можем само да си представим каква сериозна отговорност е легнала на актьорските плещи на Руари Молика за пресъздаването на този образ. В актьорския екип са още Хифту Куасим, Ингвар Сигурдсон, Джонатан Хайд, Лиан Бест и Лара Роси.

Очаква се Sebastianда бъде пуснат в ограничено разпространение в щатските кина на НЮ Йорк, Лос Анджелис и Сан Франциско на 2 август 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *