Има филми, които понякога изглеждат съвсем извън времето и ни се струва малко вероятно да предизвикат зрителското внимание, ала в част от тях присъстват тотални актьорски колоси, които се превръщат в безспорен магнит.

Такъв е случаят с The Critic, рекламиран като трилър, чиято премиера беше миналата година в Торонто и бе посрещнат от подострените пера на… критиците със скептицизъм и известно безразличие. Но главната роля в тази история е поверена на легендарния Иън Макелън, когото гледаме с удоволствие във всичко, затова няма да пропуснем да представим този трейлър и новините около филма.

Както става ясно, сюжетът на The Critic е позициониран в 30-те години на ХХ век (плашещото е, че не е загубил актуалност и днес) – театралният критик на „Daily Chronicle“ попада в мрежа от измами, предателства и противоречия, но това не му пречи да се вихри с (вероятно справедливите си) определения за една актриса, чиято кариера е почти съсипана. Когато се оказва, че критикът попада в полезрението на Британския съюз на фашистите, подозиращи неговата различна сексуална ориентация, героят на Макелън предлага на актрисата, чиято роля е поверена на Джема Артертън, да съблазни новия собственик на вестника, а в замяна неговите хвалебствия ще я превърнат в истинска театрална звезда…

Режисьор на The Critic е Ананд Тъкър, познат с приятната романтична комедия Високосна година, както и с работата си по Hilary and Jackie и Shopgirl. Сценарият е дело на Патрик Марбър, номиниран за „Оскар“ за Записки по един скандал, който адаптира романа Curtain Call на Антъни Куин. Музиката е написана от майстора Крейг Армстронг. В актьорския екип са още Марк Стронг, Лесли Манвил, чаровният и талантлив Бен Барнс, Ромола Гараи, Алфред Инох, Никеш Пател и др.

Очаква се The Critic да се появи в кината на Великобритания и Ирландия на 13 септември 2024 година – за удоволствие на всички почитатели на майсторството на сър Иън Макелън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *