Преди известно време споделихме новината, че прекрасният Майкъл Фасбендър ще поведе англоезичния сериал The Agency – римейк на френския Le Bureau des Legendes, който ще бъде продуциран от Джордж Клуни. Снимките вече са започнали в Лондон, заради което получаваме още кастинг новини и подробности за сюжета.

Сериалът ще разкаже за Маршън, агент под прикритие на ЦРУ, който получава заповеди да зареже последната си мисия и да се прибере у дома. Когато изгората, която е оставил, се появява обратно, любовта им се възпламенява отново. Кариерата му, истинската му идентичност и мисията му са поставени на изпитание срещу сърцето му, което хвърля и двамата в международна шпионска игра на интриги и преследвания.

Оригиналният френски сериал Le Bureau des Legendes е известен като политически трилър, който вдъхновява много въодушевени отзиви от критиката и публиката. Заради това и не се учудваме, че хора като Фасбендър и Клуни са се заели да го доведат до широката англоговоряща публика – като история звучи точно като за тях.

Сега разбираме, че към актьорския екип на The Agency се присъединява и чудесния Джефри Райт. Той ще изиграе Хенри, директорът на шпионския отдел и личен ментор на Маршън. Разбира се, Райт вече е добре запознат с шпионския жанр, тъй като години наред се появяваше във филмите на Даниел Крейг за Джеймс Бонд. Веднага го виждаме как ще се впише в ролята на мъдрия ментор, който може отдавна да не трябва да наставлява протежето си, но винаги ще има уважението му. Като цяло ролята на стария другар, раздвоен между професионалните си задължения и лоялността към приятеля, е изключително важна и типична за жанра и веднага виждаме Райт да се впише идеално в нея.

Все повече ни се струва, че The Agency ще бъде леко „американизирана“, но високобюджетна версия на това, което може да сме гледали стотици пъти в жанра, но винаги е вълнуващо. Имайки предвид, че е минисериал, очакваме снимките да продължат месеци наред, но със сигурност ще се оглеждаме за още кастинг новини и ще ги споделяме своевременно.

The Agency е написан от Джез и Джон-Хенри Бътъруърт (Пълно ускорение), а първите два епизода ще бъдат режисирани от Джо Райт (Гордост и предразсъдъци).

Премиерна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *