Преди две години Netflix направиха привидно невъзможното и изкараха предана адаптация на монументалната комикс поредица на Нийл Гейман Sandman, която успя да зарадва отдадените фенове, но и да представи обширния свят на нови почитатели. Сега вече знаем, че те знаят какво правят и им имаме доверие, с удоволствие се отпускаме и отправяме изпълнен с надежда поглед към втория сезон.

Макар че не много неща са обявени за втория сезон на The Sandman, пределно е ясно, че той ще адаптира още истории от поредицата комикси на Гейман. Припомняме, че самият сериал започна от самото начало на комиксите, представяйки Лорд Сън, също познат като Морфиъс, който след дълги години в плен се измъква и започва пътя си обратно към своето кралство на сънища и кошмари. По пътя той (а и ние като публика) среща множество герои, част от които са братята и сестрите на Сън, още познати като Безкрайните.

Първото нещо, което знаем за втория сезон е, че той ще завърши състава на Безкрайните и вече ще ги видим всички. Към познатите Том Стъридж (Сън), Кърби Хауъл Баптист (Смърт), Мейсън Алекзандър Парк (Желание) и Дона Престън (Отчаяние), се присъединяват Ейдриън Лестър (Съдба), Езме Крийд-Майлс (Лудост) и Бари Слоун (Блудният / Разрушение).

Ето кратък тийзър, който показва всичките Безкрайните:

Кастът за втори сезон освен това съвсем не свършва дотук. Имайки предвид, че по всяка вероятност това отново ще бъде смесица от бегло свързани епизоди, а някои ще бъдат напълно самостоятелни, има много роли за раздаване. Фреди Фокс ще играе Локи, Стийв Куган ще озвучи Барнабас, а Джак Глийсън (световно известен като омразния крал Джофри) ще играе Пък. Клайв Ръсел ще бъде Один, Лорънс О’Фуеран ще бъде Тор, а Рори О’Конър ще изиграе Орфей, единственото дете на Сън и музата Калиопа.

Епосът на Гейман е труден за кратко описване, но ако не сте запознати, най-лесно можем да кажем, че това е широко разпростряла се история, която включва бленда от разнообразни митологии и жанрови елементи, които проследяват множеството герои и случки, заобикалящи Лорд Сън.

Тъй като за момента няма много новини и не са обявени официално историите, които втори сезон ще адаптира, можем само да се наслаждаваме на страхотно интересния каст, който Netflix са събрали, което ни показва, че продължават да са отдадени на впечатляващото качество на сериала. А дали не е време да си припомним отново първия сезон?

The Sandman е написан от Нийл Гейман, Дейвид С. Гойер и Алан Хайнбърг, който е и шоурънър.

За момента премиерна дата за втори сезон не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *