За всички е ясно, че каквото и да кажем – нищо няма да се промени, нито в този, нито в който и да било момент в следващите няколко години (освен ако не удари следваща всеобща пандемия или някой от основния творчески екип не претърпи инцидент). Тъй като става въпрос за авторитетен режисьор, безпрецедентно доверие от страна на четири семейства на мултимилионери и горещи млади актьори, светът на киното (и музиката) се е настроил да изчака няколко години, за да станат готови четирите филма на Сам Мендес, посветени на всеки от четиримата легендарни The Beatles.

Новината, която осмисляхме в продължение на няколко дни, е свързана с най-важния акцент в подготовката за това свръх-амбициозно мега-начинание – кастинга. Мендес вече си е избрал кой кой ще бъде на големия екран – Харисън Дикинсън ще влезе в ролята на Джон Ленън, Пол Мескал ще бъде Пол Макартни, Чарли Роу ще бъде Джордж Харисън и Бари Киоган ще е Ринго Стар.

Ще напомним, че идеята е всеки от четирите филма да представ конкретната гледна точка на избрания съответен главен герой – Джон, Джордж, Ринго или Пол, но безспорно майсторството на Мендес очакваме да бъде водещо и разчитаме на обещанието филмите да бъдат (неизбежно) свързани, тъй като ще се разкаже общата история в продължение на няколко десетилетия на най-великата група в света. След като вече стана ясно, че самите Пол и Ринго, както и семействата на Джон и Джордж са дали благословията си на Мендес, а и Apple Corps. също застават зад проекта, шефът на Sony Том Ротман е споделил пред THR, че плановете на Мендес за начало на снимките във Великобритания е в средата на 2025, което означава, че готовност за поява на екран няма как да има преди 2027 година.

Тъй като имаме желание да следваме обективната, информационна линия в „операционния“ новинарски поток, с огромно усилие ще се въздържим от даване на каквато и да било оценка на споменатото кастинг-решение. Уважаваме Сам Мендес, признаваме актьорските способности на младите мъже, които ще се включат в тази амбициозна авантюра и ще очакваме резултата. А междувременно ще продължим да възхваляваме упоритостта и фенската отдаденост на Питър Джаксън и епохалното му творение The Beatles: Get Back.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *