Преди известно време бяхме споделили новината, че Катрин Бигълоу подготвя новия си филм Aurora по книга на Дейвид Кеп. Бигълоу винаги е подбирала внимателно проектите си и обикновено между тях има значителна пауза, така че не бяхме много изненадани, че известно време около този филм нямаше новини. Сега обаче се знае, че проектът се е разпаднал официално, но пък първата жена, носител на „Оскар“ за режисура, вече е набелязала следващото нещо, с което иска да се захване.

Новият филм на Бигълоу е в колаборация с Netflix и за момента не е официално озаглавен. Малкото, което се знае за сюжета, е, че историята се развива в Белия дом по време на кризисна ситуация, свързана с балистична атака над Америка. Имайки предвид колко опитна е Бигълоу в различни жанрове, смятаме, че има варианти този филм да е или политически трилър, или чист екшън (а защо не и комбинация от двете?).

Във всеки случай смятаме, че съвместната работа между Катрин Бигълоу и Netflix е добра идея, защото те са известни с доверието си към установени артисти – имаме достатъчно любимци, които работят с тях от много време, именно защото те им позволяват да разгърнат визията си със значителен бюджет, какъвто повечето традиционни студия вече не дават на „среднобюджетните“ филми. Стискаме палци същата свобода да даде възможност на Бигълоу също да успее да се развихри и да доведе пълната си визия до екран.

Освен самата Бигълоу обаче, има още една причина да се интересуваме от филма и това е актьорският екип, който изглежда се заформя. За момента сделките не са завършени, но се смята, че Идрис Елба и Ребека Фъргюсън са в последните стадии на преговори за двете главни роли. Смятаме, че Елба и Фъргюсън ще бъдат страхотна екранна двойка – и двамата са безумно харизматични, а също така сме ги виждали да покоряват без усилие всякакви различни жанрове. Какви роли ще играят те, за момента можем само да предполагаме.

Цялостната идея за филма ни се струва страхотна и със сигурност ще следим за повече новини и ще стискаме палци това наистина да е следващият проект на Катрин Бигълоу – режисьор, на когото винаги трябва да се обръща внимание.

За момента начална дата за снимки не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *