Хю Грант живее най-добрия си живот, ако можем да заемем една фраза от младежта. Добре си спомняме, когато актьорът години наред не се беше снимал в нищо, след като пък години наред Холивуд го беше вкарал в нишата на заекващ английски хубавец и практически други роли не му се предлагаха. В последно време обаче Грант има своеобразен „Ренесанс“ в кариерата си и играе все по-откачени и преувеличени, често злодейски роли, които изглежда сякаш го забавляват страхотно, нас – също. Сега споделяме трейлър за пореден такъв проект, но този път в жанр, в който до сега не сме гледали Грант.

Става дума за новия психологически хорър Heretic, който е продукция на любимците ни от A24. В него две млади мормонки изпълняват мисионерските си задължения, когато почукват на вратата на привидно безобидния г-н Рийд, който обаче ще ги въвлече в смъртоносна игра. Хю Грант е в ролята на социопата, а двете му млади колежки са Клоуи Ийст, която гледахме в The Fablemans и Софи Тачър, позната от Yellowjackets и The Book of Boba Fett.

Вижте трейлъра на Heretic сега:

Heretic изглежда като чудесно построен трилър филм, който отлично познава тона и прийомите на хоръра и ще ги използва максимално. Разбира се, особено за феновете на жанра, не е нещо ново или уникално, но винаги сме смятали, че доброто ново попълнение към старата рамка, което обаче показва собствен стил и визия, винаги е добре дошло. Стилизацията на трейлъра освен това ни подсказва, че ще става дума за пъзел, който трябва да бъде разрешен, което може да бъде страхотно задоволително за гледане, стига да е измислен добре. В този случай имаме надежди, защото сценаристи и режисьори са Скот Бек и Брайън Уудс, най-добре познати като първоначалните автори на сценария на A Quiet Place – по-късно Джон Кразински го взема и пренаписва по собствената си визия, но те все пак са оригиналните създатели. Можем само да се надяваме, че тази идея ще бъде също толкова добре използвана за ефекта на хоръра тук.

По всякакъв начин освен това ни се струва, че Хю Грант просто се пръска от кеф в тази роля, а това винаги е забавно за гледане. Дали в Джентълмените на Гай Ричи, A Very English Scandal или шедьовъра Падингтън 2, знаем, че когато Грант се забавлява в злодейската си роля, значи проектът е в добри ръце.

Heretic е написан и режисиран от Скот Бек и Брайън Уудс. В главните роли са Хю Грант, Клоуи Ийст и Софи Тачър.

Премиерата ще бъде на 15 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *