Австрийското дуо Вероника Франц и Северин Фиала не могат да се похвалят с голяма филмография, но определено е запомняща се. Имената им се чуха още с дебютния им филм Goodnight Mommy, а през 2019 ужасиха света с The Lodge. Пет години по-късно те са на път да потретят своя успех с новия си филм The Devil’s Bath (Des Teufels Bad в оригинал).

Заглавието дебютира по-рано през годината по време на международния фестивал в Берлин, където беше и номиниран за най-добър филм. Отзивите са повече от позитивни, като много го описват като тежка психологическа драма и потъване в лудостта на монотонното ежедневие.

The Devil’s Bath ще получи кратко и ограничено разпространение по кината в края на месеца, а седмица по-късно ще може да бъде гледан и в стрийминг платформата на Shudder. По този повод последните разпространиха и трейлър. Вижте го и вие:

Личи си, че The Devil’s Bath ще е филм, разчитащ много на атмосферата и актьорската игра, а не на jump scares. Изпълнението на Аня Плаг като изтормозената и постепенно побъркваща се Агнес е ключово и, съдейки по първоначалните ревюта, повече от въздействащо.

Ето какво гласи и официалния синопсис:

През 1750 година в Австрия дълбоко религиозната Агнес се жени за своя любим. Скоро обаче идилията се превръща в кошмар щом младата жена осъзнава, че животът ѝ е просто поредица от задължения и очаквания. Ден след ден тя е все по-заклещена в мътен и самотен път, водещ към зли мисли, докато възможността да извърши шокиращ акт на насилие изглежда като единствения изход от нейния вътрешен затвор

Вижте и един плакат:

The Devil’s Bath е написан и режисьиран от Вероника Франц и Северин Фиала. В ролите ще видим Аня Плаг, Мария Хофстатер, Дейвид Шейд, Тим Валериан Алберти и други.

Както споменахме по-горе, The Devil’s Bath ще дебютира по кината на 21 юни, а само седмица след това ще може да бъде гледан и в платформата на Shudder.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *