Казвали сме го и преди, но ще се повторим. Живеем в епоха на римейкове, рибуутове и (ненужни) продължения. Стари филми получават нови версии, модернизирани истории и дори се опитват да продължат оригинала, игнорирайки останалите части, създавайки алтернативни „вселени”. Забравени класики, а и не само, биват изтупани внимателно от събралата се върху тях прах и се представят като нещо ново и уникално.

Поредна жертва на тази популярна вълна е култовата осемдесетарска класика на Анджей Зулавски Possession. Главните роли в нея се изпълняват от Сам Нийл и Изабела Аджани като семейна двойка пред развод, на която започват да им се случват странни и необясними неща. Има лудост, извънземни с пипала, убийства и какво ли още не. Филмът първоначално не се възприема добре както от публиката, така и от критиците, най-вече заради откачената си история, но с годините оценките бяха „преразгледани” и той вече си има заслужен култов статус.

През изминалите дни стана ясно, че продуцентските компании на режисьора на Усмивка Паркър Фин и Робърт Патинсън са се заели да разработят нова версия на Possession, подходяща за днешната публика. В момента текат усилени преговори между различни компании като A24, Netflix, Paramount, Sony и Warner Bros за правата за разпространение. Очаква се и още да се включат.

Паркър Фин, който в момента приключва продължението на своя дебютен хит Усмивка, ще се заема с написването на сценария и ще бъде отговорен за режисурата. Ролята на Робърт Патинсън на този етап е по-неясна. Дали ще се включи като актьор и в каква точно роля ще стане ясно щом сценарият придобие по-завършен вид.

Идеята на двамата се е възприела много положително от шефовете на големите студия, за което говори и усиленото наддаване на толкова много компании. От една страна се споменава откачената и нестандартна история, но от друга седят и комерсиалните възможности на филма. Както точно ще бъде рекламиран един възможен римейк на Possession са част от предварителните разговори, които Фин и Патинсън водят в момента.

Докато чакате за бъдещо развитие по темата, то може да си припомните оригинала, който наскоро се сдоби с чисто нова 4К версия. Също така е наличен за гледане в платформата на Shudder.

Ние от друга страна ще се постараем да ви информираме при нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *