Йоргос Лантимос не просто е един от най-впечатляващите режисьори, работещи в днешно време, но и един от най-дейните. Имаме цели два негови филма в рамките само на тази календарна година, а вече дори могат да се прочетат и първи отзиви за Благи деяния (Kinds of Kindness), който дебютира преди броени дни на фестивала в Кан. Опитваме се да обладаем любопитството си и всъщност да не четем много от тези ревюта, за да влезем във филма възможно най-свежи, но подозираме, че Лантимос винаги има с какво да ни изненада.

Припомняме, че Благи деяния всъщност е триптих – три различни истории в един филм, където всеки един от актьорите от звездния каст на гръцкия режисьор играе по три роли. Описван като приказка, поставена в американската съвременност, филмът се занимава с историите на хора, които се борят с изборите си и с контрола си над себе си, над живота и над останалите хора.

Първият кратичък тийзър не показа почти нищо, а за този, който ще видите сега, може да се каже, че само демонстрира типичното нетипично чувство за хумор на Лантимос. А плакатите, които пък ще откриете по-долу, загатват, че въобще не знаем какво да очакваме.

Можем да спекулираме дали черно-белите кадрите са една от различните истории или флашбекове към миналото, но всъщност на този етап това няма огромно значение. Остава много чакане до официалната широка премиера на Благи деяния, а дотогава вероятно ще видим поне още един трейлър и дълбоко се надяваме той да е също толкова мистериозен и да съдържа само подсказки. Смятаме, че даже ще е още по-интересно, когато вече сме изгледали филма, да се върнем към тези трейлъри и да видим същите кадри, когато вече имаме контекста – кой от коя история е, заедно ли са монтирани нарочно, за да ни подведат и доколко въобще героите, които виждаме тук, се държат така в пълните си истории.

Благи деяния (Kinds of Kindness) е режисиран от Йоргос Лантимос по сценарий, който той е написал с редовния си партньор Ефтимис Филипу (Кучешки зъб, Омарът, Убийството на свещения елен). В главните роли са Ема Стоун, Уилем Дефо, Джеси Племънс, Маргарет Куали, Хонг Чау, Джо Олуин, Мамуду Атие и Хънтър Шейфър.

Премиерата ще бъде на 21 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *