Дейвид Гордън Грийн имаше големи надежди за Заклинателят още преди излизането на първия филм. Говореше се за нова трилогия, подобно на Хелоуин. Всички се надяваха, че режисьорът ще постигне същия успех и с тази поредица. После дойде Екзорсистът: Вярващия и рязко плановете се сринаха като нестабилна кула от карти за игра. Причината беше, че никой – нито критици, нито публика – не хареса този опит за съживяване на франчайза.

Дейвид Гордън Грийн бързо се оттегли от режисьорския стол и нещата потънаха в забвение за кратко. Никой не беше сигурен какво крие бъдещето за Заклинателят. Все пак Blumhouse похарчиха близо 400 милиона за правата през 2021 година и на всички им беше ясно, че рано или късно плановете ще бъдат възобновени. Това вече е факт и то официален – Екзорсистът се завръща с Майк Фланаган на чело на колоната.

Новият филм, който все още не е започнал дори продукция, няма да бъде продължение на Вярващия, а ще е изцяло нова история. Имайки предвид лошите отзиви и слабото представяне в бокс офиса, то това не е изненадващо решение.

Ето какво споделя Фланаган за включването си към проекта:

Заклинателят е една от причините да започна да се занимавам с кино. За мен е истинска чест да опитам нещо ново, смело и ужасяващо в неговата вселена. Още повече се вълнувам, защото отново ще обединя усилия с Blumhouse, с които съм направил някои от любимите си неща.

Джейсън Блум, основател на Blumhouse, допълва:

Гласът и визията на Майк са незаменими за хорър феновете и ние се радваме да го приветстваме отново сред нас. Много харесах идеите му за света на Заклинателя и нямам търпение публиката да ги види също.

Припомняме ви, че Майк Фланаган е работил цели три пъти с Blumhouse над филмите Hush, Oculus и Ouija: Origin Of Evil. До скоро той работеше с Netflix над поредица от хорър сериали, приключвайки с адаптацията по Едгар Алан По The Fall of the House of Usher.

На този етап липсва каквато и да е друга информация, но това със сигурност ще се промени в близкото бъдеще. Ние ще следим за развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Признавам,че мнението ми е пристрастно,но ми се иска Майк Фланаган първо да доведе докрай работата си по “ Тъмната Кула “ ,а после да спасява и други франчайзи тръгнали накриво.

  2. Тъмната кула тръгна толкова накриво, че дори той не мисля, че може да я спаси… но явно е решил да приоритизира друго първо (макар да ми се иска да видя и аз по-добра Тъмна Кула от това, което получихме) 😀

  3. Това е човекът. Но тази поредица според мен не е толкова популярна, че да дават 400 милиона за правата. Трябва да направят много добър филм, за да си избият парите 🙂