Кристен Стюарт винаги е била много интересен феномен в Холивуд – актриса, която често е повод за подигравки, а в същото време някой, който очевидно има възможност и интерес да прави възможно най-разнообразни и интересни избори, които я държат почти изцяло в полето на независимото кино и в повечето случаи – в много любопитни проекти.

Следващото нещо, с което се захваща, трябва да бъде отбелязано, защото ще бъде телевизионният ѝ дебют. Стюарт ще поеме главната роля в минисериал, наречен The Challenger, а също така ще оглави и продуцентския екип. Нейни партньори в продукцията ще бъдат компаниите на Кира Седжуик и Стивън Спилбърг, които може и да не са лично замесени с проекта, но това показва, че към сериала има голям интерес от доста места.

The Challenger ще разкаже историята на Сали Райд, първата американска космонавтка. Сценарият е адаптация на историческия роман на „The New Guys: The Historic Class of Astronauts That Broke Barriers and Changed the Face of Space Travel“ на Мередит Бегби, която разказва дотогава непознатата история на завършващия клас на НАСА от 1978 г., който е включвал първата жена, първия афроамериканец, първия азиатоамериканец и първия гей човек, които летят в космоса. Екипът им е бил наричан The Fucking New Guys от военните и определено звучи като група хора, които са били пионери и напълно заслужават историята им да бъде екранизирана.

Не се учудваме, че Стюарт иска да изиграе именно ролята на Сали Рийд, имайки предвид, че дори и след космическите си мисии, Рийд се е отдала на дейността да промотира повече предмети като математика и точни науки да поощряват момичетата да ги учат и като цяло е била идол за много момичета в Америка, които мечтаят за космоса. Кариерата на Стюарт трудно може да бъде поставена в каквито и да е рамки, но тя всъщност обикновено успява да ни изненада приятно, особено пък последния път, в който игра историческа личност в Spencer, така че имаме голям интерес и към това й начинание.

Стискаме палци на The Challenger, защото проектът ни звучи много интересен като история, пък и преследването на космоса винаги е било страхотно за гледане. Имаме вяра и в Маги Коун, която ще бъде главен сценарист и шоурънър, защото досега тя е работила по American Crime Story, Narcos: Mexico и The Staircase, които се получиха доста добре.

За момента официална дата за старт на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Според мен,Кристен Стюарт направи много добро актьорско представяне и в клаустрофобичният “ Underwater “ . Ще се справи.