Не са изминали и няколко месеца откакто Netflix пуснаха дългочакваната си адаптация на романа Трите тела на Лиу Цъсин, известна също като завръщането на създателите на Игра на тронове Бениоф и Уайз към телевизията, а сега разбираме за още една нова адаптация по същия роман.

За незапознатите ще припомним, че Трите тела е първата книга от трилогията Земното минало, която е наградена с награда „Хюго“ за научна фантастика, с което авторът Лиу Цъсин се превръща в първия азиатец лауреат на престижния приз. Историята проследява голяма група от герои в различни времеви линии, които се събират, когато различни учени започват да бъдат убивани.

Адаптацията на Netflix получи доста похвали от критиката, а явно е, че има и голям интерес от публиката, защото стрийминг гиганта, известни с това, че не изкарват често конкретни данни за количеството зрители, гледали едно нещо (макар че без съмнение имат изключително точни и подробни такива), вече обявиха, че сериалът ще има още цели два сезона. Това обаче също така не е първата адаптация на Трите тела – година преди това китайската телевизия направи също високобюджетна телевизионна версия, ориентирана към китайския пазар, която също се слави с добро качество.

Странното ни е, че сега, в рамките на по-малко от две години и от двете адаптации се появява още един проект – този път филм по книгата, който ще бъде режисиран от Джан Имоу. Китайският режисьор е абсолютна легенда и е правил класики като Raise the Red Lantern, Герой, Летящи кинжали и куп други филми. Също така обаче той е режисьор на скандалния The Great Wall, а напоследък се занимава с одобрено, от китайското правителство кино, което близко приближава пропаганда.

Това е проект, който определено ни е доста интересен. Книгата Трите тела е чудесна и абсолютно заслужава добри адаптации и дори донякъде разбираме защо китайските фенове вероятно не са доволни от „уестърнизацията“ на романа в Netflix адаптацията. Китайският сериал обаче също има добра репутация и е чисто нов. Може би тогава Джан Имоу смята, че може да направи дори още по-добра версия? С интерес ще проследим проекта и, разбира се, както винаги ще му стискаме палци, защото винаги се надяваме добрите режисьори да продължават да правят добро кино.

За момента начална дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само да вметна,че на стрийминг гиганта Netflix (както беше разкрито от инсайдъри,а после потвърдено) не му дреме за мнението на критиката,или броя гледания на дадено шоу,филм или сериал. Оказа се,че ГЛАВЕН фактор за Netflix е процента на завършеност – т.е. какъв процент от зрителите са изгледали дадено шоу,филм или сериал ОТ-ДО ! За това толкова много обичани от критиката и от зрителите продукции получиха преждевременно „секирата“ – просто малък процент са ги изгледали докрай.
    Така че ще се види тепърва дали “ Трите тела “ ще прескочи чак до трети сезон 😉