Фенове на детективите и мистериите, ликувайте! Беноа Бланк се завръща отново. Райън Джонсън и Netflix обявиха новото заглавие на предстоящия трети филм от поредицата Вади ножовете, отново вдъхновено от известна рок група, както и малка част от каста, които бързаме да споделим, макар че отново ще трябва да чакаме дълго време, докато стигнем до гледане на филма.

Първо, естествено, припомняме цялата история. През 2020 г. Райън Джонсън изкара филма Вади ножовете, в който дебютира новия ни любим филмов детектив Беноа Бланк, затвърди Даниел Крейг като актьор, който не е просто Бонд и застана на самия връх на завръщането на „whodunit” жанра. След това излезе Glass Onion: A Knives Out Mystery, с който Джонсън ни показа, че вдъхновението му от Агата Кристи, Артър Конан Дойл и всички други легендарни писатели на детективски истории не е било просто моментно, а той знае как да ни радва с напълно различни истории в една и съща поредица. А имайки се предвид, че всички известни актьори изглежда се избива да работят с него, сега само можем да чакаме новини за каста на следващия филм.

Въпросният следващ филм се нарича Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery и този път е озаглавен по песен на U2. Разбира се, за момента нищо не се знае за конкретния сюжет, но трябва ли ни да знаем друго, освен че Беноа Бланк отново ще бъде набъркан в някоя заплетена загадка, вероятно заобиколен от богати, красиви и неморални хора?

Някои от тези неморални хора може би ще бъдат изиграни от две от най-новите и вълнуващи звезди на Холивуд, които са първите, които се включват в актьорския състав – Джош ОКонър и Кейли Спейни. Спейни, разбира се, ни е позната най-вече от миналогодишния филм Присила на София Копола, но съвсем наскоро я гледахме и в Гражданска война на Алекс Гарланд. О’Конър пък, въпреки че продължава да бъде най-добре познат с ролята си на принц Чарлс в The Crown, ни става все по-голям любимец с всяко следващо появяване – отново призоваваме всеки да изгледа безупречния La Chimera, както и наскоро излезлия страхотен Претенденти.

Вижте краткото обявление на заглавието на новата мистерия, където даже се чува и неповторимия глас на Беноа Бланк:

Освен обявената 2025 г., неизненадващо Netflix не се ангажират с по-конкретна премиерна дата. Надяваме се обаче, че началото на продукцията през следващия месец вещае премиера, която е по-рано от Коледа, каквато беше тази на Glass Onion. Във всеки случай от тук нататък само ще се оглеждаме за още кастинг новини, защото такива ще има без всякакво съмнение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *