Обикновено свързваме куклите, марионетките и всякакъв тип говорещи играчки с децата и детските филми (освен вентрилокистките кукли, които са изчадия от Ада). В много случаи обаче именно това очакване помага на артистите, които се занимават с хорър например, да използват традиционно „детските“ мотиви, за да изграждат хоръри около тях – колко кукли вече са били обладавани от демони в историята на киното, вече даже не можем да преброим. Сега обаче ще представим трейлър на сериал, в който има кукли и кукловод, но чудовищата са изцяло истински.

Новият мини-сериал на Netflix се нарича Eric и е с тежкото присъствие на Бенедикт Къмбърбач в главната роля. Макар и някога да имахме чувството, че го гледаме постоянно, в последните няколко години Къмбърбач доста позабави темпото и обикновено се появява само и единствено в доста отбрани проекти (и договорните му задължения към Marvel). Той винаги е бил не просто стабилно присъствие, но отличен актьор (макар и американският му акцент да не е най-надеждното нещо на света) и сега отправяме с удоволствие поглед към новия му проект.

Eric е трилър, който разказва историята на кукловода Винсент, чийто 9-годишен син е отвлечен през 80-те години в Ню Йорк. С минаването на времето Винсент става все по-нетърпелив за резултати в разследването и става все по-убеден, че ако вкара в телевизионното си куклено шоу куклата Ерик, която синът му е измислил, той ще се върне у дома.

Вижте трейлъра сега:

Истории за отвлечени деца и техните скърбящи родители винаги са трудни за гледане, но в правилните ръце освен това могат да се превърнат и в някои от най-добрите филми, какъвто беше случая с Prisoners на Дени Вилньов. Тук сценарият е дело на Аби Морган, автор на Shame на Стийв Макуин, което моментално ни дава изключително големи надежди – вече знаем, че тя отлично знае как да напише история за мъж, който се разпада емоционално сред някакви трудни обстоятелства.

Ще ни бъде страшно интересно до каква степен Eric ще пази баланс между „реалистичната“ история на разследването и увеличаващото се отчаяние на бащата и загатнатия „фантастичен“ елемент, в който той вече започва дори да халюцинира чудовището. По всичко личи, че е история, която ще си струва гледането, както заради сюжета, така и заради многото тематични нишки, които могат да се хванат от поставянето на разказа в Ню Йорк през 80-те години.

Eric е създаден и написан от Аби Морган (Shame, The Iron Lady, Suffragette), а режисьор на всички шест епизода е Луси Форбс (This is Going to Hurt). В главните роли са Бенедикт Къмбърбач, Габи Хофман, Макинли Белчър Трети, Дан Фоглър и Кларк Питърс.

Всички епизоди ще бъдат достъпни в Netflix на 30 май.   

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *