Вложиш ли сърцето и душата си в едно произведение – може да бъдеш сигурен, че твоята творческа енергия ще достигне и до сърцата на публиката, ще се влее в душите на хората като чиста радост и дестилирано удоволствие. Подобно преживяване може би предизвиква завист у онези малцина, които нямат сетива за изкуството, но се обзалагаме, че в света живеят милиони души, от най-различни поколения, които не са забравили какво означава да се радват на приказки и се прехласват искрено пред филмовото майсторство, на което дават размах и простор за действие продуцентски къщи като Universal в дългоочаквани творби като Злосторница(Wicked).

В продължение на десетилетия мюзикълът за младите Глинда и Елфаба, познати като Добрата и Злата вещици в историята на Л. Франк Баум Магьосникът от Оз, се играе с изключителен успех по световните театрални сцени. Неизбежната конкуренция между тийнейджъри в обучителен режим, битката за популярност, приятелските връзки, които неусетно се превръщат в най-здравата нишка, която е способна да те възпре от невъздържани постъпки, стремежът на различните да бъдат признати като достойни и равни на останалите, избуяването на таланта и вечното, закономерно противопоставяне на авторитетите, които по навик ограничават – всички важни теми присъстват в историята на Wicked, написана от Грегъри Магуайър през 1995 година.

Режисьорът Джон М. Чу винаги е искал да направи адаптация на многократно награждавания с „Тони“ мюзикъл – и ето, че мечтата му се сбъдва и поверява главните роли на Ариана Гранде и Синтия Ериво – и така от своя страна сбъдва и техните мечти! Време е да видим пълния трейлър на първата част от тази музикална магьосническа сага.

Чудна музикална подплата, разкошни гласове! В няколко минути се разгръща и допълва представата за тоталната посветеност на каузата „мюзикъл на големия екран“, която споделя безрезервно целият творчески екип на Злосторница. И както обикновено се случва в подобни истории, свързани с могъщи, свръхестествени сили – младата Елфаба не подозира откъде извират способностите ѝ и съвсем не иска да върши зли дела, но постепенно се оказва, че нейният талант привлича вниманието на прочутия магьосник в Изумрудения град и може да бъде от полза за пъклените му планове. Той всъщност не притежава никакви сили, но само Елфаба е достатъчно дръзка, за да му го каже в очите: „Аз не се страхувам! Магьосникът трябва да се страхува от мен!

За да допълним картината, която оживява пред очите ни с таланта на екипа, благодарение на който Злосторница се превръща във филм, предлагаме на вниманието ви допълнителни кадри от работния процес и споделени емоционални моменти с главните действащи лица.

Напомняме, че историята за младите Елфаба и Глинда ще бъде разказана в две части. Авторите на мюзикъла от 2003 година Уини Холцман и Стивън Шварц, които го създават по едноименната книга на Грегъри Магуайър Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West, са единодушни с режисьора Джон М. Чу, че е необходимо сюжетът да бъде разделен на две части и дори ще напишат една или две нови песни, за да могат да включат всички важни детайли и да не осакатят драматургично творбата си.

Продуценти на филма са Марк Плат и Дейвид Стоун. В актьорския екип са още Джонатан Бейли, Итън Слейтър, Боуен Янг и колосите-ветерани Мишел Йео, Питър Динклидж и Джеф Голдблум – в ролята на коварния, лъжовен Магьосник от Оз.

Премиерата на първата част на Злосторница е на 27 ноември 2024 – очакването ще продължи (само) още половин година!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *