Липсват ни уестърните на кино повече от всеки друг жанр, с изключение може би на мюзикъла. Колкото и неизличими да са от културата ни, уестърните рядко са финансово успешни в наши дни, което е жалко, имайки предвид каква страхотна тежест носят със себе си. За щастие тази година очакваме един от последните покровители на този жанр да се завърне с амбициозен нов проект, който най-вероятно няма да го съживи, но поне ще задоволи апетита ни.

От самото начало пишем с вълнение за Horizon на Кевин Костнър – епос в четири части, проследяващ развитието на Щатите по време на Гражданската война. Тези дни очакваме премиерата на филма в Кан, и за да разпалят още повече вълнение, Warners споделиха втори, по-пълноценен трейлър на филма.

Можете да видите трейлъра тук:

Подозрително е, че в трейлъра на големия Кевин Костнър филм най-малко присъства Кевин Костнър, но това не значи задължително нещо. Важното е, че ни изглежда много приятно, макар и леко евтино и стерилно. Има емоция, има размах, има мащаб, има всичко, което ни липсва в киното днес. Сюжетът изглежда свръх-класически (който не е ценител ще каже „клиширан“), черпейки вдъхновение от всякакви уестърн класики, от The Searchers и Рио Браво до The Big Country и How the West Was Won. Именно тази комфортност ни вълнува толкова много, тъй като уестърните са най-добри, когато обитават с лекота собствения си свят. Не е като трейлърите да ни изглеждат безупречно, но и преди хората са се съмнявали в Костнър и са грешели, така че до последно ще си останем развълнувани.

Официалният синопсис на Horizon гласи:

Във великата традиция на емблематичните уестърни на Warner Bros. Pictures, Horizon: An American Saga изследва примамливостта на Стария Запад и как той е бил спечелен – и загубен – чрез кръвта, потта и сълзите на много хора. Амбициозното филмово приключение на Костнър, което обхваща четирите години на Гражданската война – от 1861 до 1865 г., ще отведе зрителите на емоционално пътешествие из една страна, която воюва със себе си, през призмата на семейства, приятели и врагове, които се опитват да открият какво наистина означава да бъдеш Съединени американски щати.

Horizon: An American Saga e режисиран от Кевин Костнър (Танцуващият с вълци, Месия на бъдещето, Свободна територия) по сценарий от него и Джон Беърд. Впечатляващият актьорски състав, воден от Костнър, е запълнен от Сиена Милър, Сам Уъртингтън, Джена Малоун, Аби Лий, Майкъл Рукър, Дани Хюстън, Люк Уилсън, Джиовани Рибиси, Джейми Камбъл Бауър и Томас Хейдън Чърч.

Първата част от сагата пристига в кината на 28 юни 2024, последвана от втората на 16 август 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *