Доста често се случва трейлърите на някои филми да издават прекалено голяма част от сюжета. Днес обаче имаме нещо по-рядко – ще представим проект, който привидно има спойлъри още в синопсиса и (естествено) ще предупредим да четете резюмето най-отдолу на собствен риск.

Иначе сам по себе си филмът звучи доста обещаващ. Нарича се This Blue is Mine и в две от главните роли ще видим Зази Бийтс и Елизабет Дебики, а има място и за още интересни актьори да се присъединят към каста. Бийтс и Дебики и двете са интересни актриси, гледали сме ги и в супергеройски филми, и в успешни сериали, но до сега не може да се каже, че са имали напълно главна роля, така че ще се радваме да ги видим с повече възможност да се развихрят.

Филмът е режисиран от бразилката Юли Жербасе, чийто The Pink Cloud дебютира на фестивала Сънданс и получи доста завидни оценки, а самата Жербасе беше посочена като артист, който трябва да бъде следен и ето – следим я. This Blue is Mine ще бъде англоезичният ѝ дебют и ни звучи едновременно като интересно изследване на характери, но и като неочаквано заиграване с жанрове, което доста ни привлича.

Накратко (и без спойлъри!) This Blue is Mine разказва за безгрижен веселяк, който отива на семейната си ваканция в тропически курорт, където решава изненадващо да доведе и новата си приятелка (Дебики), чието странно поведение обтяга отношенията между мъжа и двете му дъщери. Бийтс играе една от дъщерите, която се възстановява след травмата от скорошна загубена бременност.

Както и споменахме, звучи достатъчно любопитно, че да привлече интереса ни, веднага се вижда къде ще са конфликтите и как различни герои ще се сблъскат в ограничено пространство, което може да създаде страхотна драма на характерите. Интересно ще ни бъде и кой ще поеме останалите роли, защото и те звучат забавно.

А сега предлагаме и пълният официален синопсис, който както споменахме, съдържа доста сериозен спойлър, макар че знае ли човек – може пък да се окаже, че това е първата изненада във филм, който крие много такива в себе си. Четете на собствен риск:

Действието на This Blue is Mine е ситуирано по време на семейна ваканция, на която веселякът Артър изненадва всички, като довежда новата си красива и мистериозна приятелка Айви. Пристигането на Айви и странното ѝ поведение внасят смут в така или иначе сложните семейни отношения между Артър и дъщерите му. Кони все още се възстановява от травмата от наскоро загубена бременност, а по-голямата ѝ сестра Лора понякога е задушаваща в опитите си да я подкрепи. Една вечер, когато Кони се напива жестоко, Айви ѝ разкрива, че тя всъщност е извънземно, което посещава Земята. Докато Лора бързо отписва Айви като златотърсачка, странностите на Айви карат Кони да се чуди дали е възможно тя наистина да бъде извънземно. Преди да се усети, Айви вече започва да съблазнява Кони и да я кани обратно на нейната планета – покана, която става все по-привлекателна, докато семейната драма се изостря. Но дали Айви наистина е извънземно? Или Кони преживява ментален срив?

This Blue Is Mine ще бъде написан и режисиран от Юли Жербасе и ще търси финансиране на филмовия пазар в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *