Изненадващо за част от наблюдателите-анализатори на филмовото пространство, Глен Пауъл постепенно се превърна в значимо име. Наскоро в The Hollywood Reporter бе публикуван списък с десетте нови филмови звезди, клас „А“ – той започва със Зендая и на второ място е името на Пауъл. Макар подредбата да е съмнителна, тъй като след него са сложени Джейкъб Елорди, Пол Мескал и Остин Бътлър, а Тимъти Шаламе е останал последен, след Джена Ортега, Флорънс Пю, Аня Тейлър-Джой и Сидни Суийни, важна е тенденцията. Очевидно Пауъл е доста търсен в момента – след успеха на Топ Гън: Маверик и Anyone But You, очакванията за Туистърс, Hit Man и римейка на Бягащият човек, наскоро THR коментира още един предстоящ ангажимент на актьора. Готви се нова версия на номинираната в девет Оскарови категории (спечелена една награда!) с участието на Уорън Бийти и режисирана от него класика Heaven Can Wait от 1978 година.

Сценарист на подготвяния римейк е носителят на „Оскар“ (за Трафик на Стивън Содърбърг) и номиниран за награда на Американската академия (за неговия режисьорски филм Сирияна) Стивън Гейгън. Очаква се историята да е същата – ненавременната смърт на главния герой води до „връщането“ му на Земята в тялото на наскоро убит милионер. В момента няма яснота кой би се наел да режисира този сюжет, но сме сигурни, че намери ли се „началник“ на филмовия екип – ще узнаем и за начало на снимачния период, и за възможна премиерна дата.

Интересно допълнение към новината за разширяването на бъдещите творчески планове на Глен Пауъл е и едно негово интервю, тип „портрет“ в THR, в което той е категоричен, че не го интересуват филмите от вселената на Marvel, както и проекти, които биха били „оскарови фаворити“. Също така е споделил, че наскоро е отказал предложение за участие в нов филм от франчайза, посветен на премеждията на Джейсън Борн, както и идея за включване в предстоящия ри-буут на Джурасик парк, в който финално ще участват Скарлет Йохансон и Джонатан Бейли. Макар че той искрено обявява Джурасик парк за един от любимите си филми, след като е прочел сценария, Пауъл споделя, че неговото присъствие не би помогнало за направата на филма.

Сценарият е чудесен! И филмът ще бъде убийствен хит. Не става въпрос за това. Важно е да избереш проект, чрез който да зарадваш публиката и да гарантираш щастие за себе си.

Както казва пред интервюиращата отговорна редакторка на THR Лейси Роуз, той вече си е извоювал възможността да напусне Лос Анджелис, да се върне при семейството си в Тексас и дори да реализира решението си да завърши колежанското си образование. Още интересни подробности, свързани с първия път, в който са се случили различни важни събития в живота на чаровния и талантлив Глен Пауъл, може да откриете във видеото на THR.


Напомняме, че двата филма с участието на Глен Пауъл през 2024 година са Hit Man, който излиза на голям екран на 7 юни, и Twisters – с премиера на 19 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *