Част от екипа ни се оказва (доста) неподготвен за тази новина, но се радваме, че имаме възможност да я съобщим. Истината е, че не намерихме време да проверим с очите и ушите си как се е справил екипа на FX с амбициозната задача за нова екранизация на Шогун (Shōgun) по Джеймс Клавел, но в голямата си част спецовете твърдят, че поредицата се е превърнала в сериозен хит за Hulu и може да се очакват номинации за награди „Еми“.

При все резервираната позиция на авторския екип, наскоро се появи информация в Deadline, че постепенно се оформя идеята за втори сезон на Шогун, като за момента уважаваният Хироюки Санада вече е подписал договор с FX да се появи отново в ролята на Торанага сан, а всички са наясно, че той има и решаваща роля като изпълнителен продуцент на сериала.

Създателите и шоурънъри на Шогун – Джъстин Маркс и Рейчъл Кондо са коментирали хипотетична възможност за втори сезон и при все, че до момента няма яснота дали със сигурност ще се завърнат в екипа, не бива да забравяме важният елемент „време“ – предстоят разговори, уточнения, уговаряне на финансиране; няма да се изненадаме, ако в един момент цялата творческа сила на първия сезон се фокусира върху продължение.

Ето какво коментира пред THR Джъстин Маркс преди известно време:

Мисля, че ако успеем да открием история – ще сме готови да обсъждаме възможност за втори сезон. Не мисля, че който и да било от нас има желание да започва нещо толкова отговорно, без да е убеден, че ще разкаже силна, завладяваща история. Всичко се свежда до това дали хората – публиката – иска да гледа още подобни сюжети.

Никаква яснота няма относно бъдещия сюжет на своеобразното продължение на Шогун. Новинарските сайтове може да си измислят всевъзможни вдъхновения от средновековни японски легенди – от отмъщението на 47-те ронини до последния роман от „Азиатската сага“ на Клавел, но да не забравяме, че Санада е подписал да се появи отново като Торанага… Да видим какви новини ще донесе бъдещето!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *