Понякога попадаме на обявления за предстоящи криминални трилъри, които ни звучат като сбор от всички клишета на жанра и няма голям шанс качеството на крайния резултат да бъде по-различно от това на книга, продавана единствено по бензиностанциите. Не казваме, че няма публика за подобни филми – има причина Джейсън Стейтъм да продължава да работи години наред, но определено не можем да кажем, че такива проекти ни изпълват с вълнение. Но хвърли двама добри актьори и способен режисьор в микса и изведнъж нещата звучат по съвсем различен начин.

Новият проект, който ще представим днес, се нарича 77 Blackout и ще бъде режисиран от Кари Фукунага, а в главните роли ще влязат Том Харди и Махършала Али. Честно казано, още оттук сме готови да влезем в салона – Харди и Али са ни от най-големите любимци, могат да играят всичко и интензитетът им на екрана е пословичен и ще бъде напълно равнопоставен. Освен това двамата са страхотни именно когато играят здравеняци със скрити дълбини на характера, така че вече сме готови да ги видим заедно, без значение в какъв сюжет.

И добре, че е такъв случаят, защото 77 Blackout определено не звучи като нещо уникално. Двама полицаи, на които не им е чиста работата, решават да оберат три огромни криминални организации по време на спиране на тока, което обхваща целият град. Мишените им са италианската мафия, харлемската мафия и Триадите от Хонг Конг – с една дума, всички познати гангстери от всички други криминални филми. Звучи ни все едно Харди и Али ще имат повод да стрелят много различни безлични фонови герои, но поне знаем, че ще изглеждат страхотно докато го правят.  

За някои хора Кари Фукунага може да не е най-впечатляващият режисьор, но на нас ни е голям любимец и е работил по няколко подобни криминално-ориентирани истории, като феноменалния първи сезон на Истински детектив, а със Смъртта може да почака ни показа, че знае добре какво да прави с голям бюджет за екшън. Сценарият пък ще бъде написан от Франк Джон Хюс – име, което не ни вдъхва огромно доверие, но пък знаем, че и Харди и Али не страдат от липса на предложения, така че трябва да има нещо в сценария, което ги е спечелило.

Имаме известен скептицизъм и притеснения за 77 Blackout, но без съмнение ще следим развитието му с интерес и ще видим дали ще успее да бъде спасен от страхотните си актьори.

За момента премиерна дата не е обявена, проектът ще си търси студио на филмовият пазар в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *