Поредицата Здрач успя да изстреля Кристен Стюарт в кино стратосферата. Въпреки голяма антифен база, множеството онлайн меме-та и подигравки, франчайзът не само напълни джобовете на младата актриса и ѝ докара орди от фенове, но същевременно ѝ отвори множество възможности за интересни проекти. През последните години тя умело подбираше всяка следваща стъпка в кариерата си и започна да прави все повече нискобдюджетни и артхаус ориентирани филми.

Днес научаваме, че в най-новото си начинание, Стюарт ще се завърне към хорър жанра и отново ще навлезе в познати води, а именно – вампири. Компания ще ѝ прави още по-търсеният Оскар Айзък, на който всички в екипа сме големи фенове. Заглавието на проекта е Flesh of the Gods, а официалният синопсис гласи следното:

Женената двойка Алекс (Стюърт) и Раул (Айзък) живеят в луксозен небостъргач, но всяка вечер излизат навън, за да прекарат времето си в пъстрата сцена на Лос Анджелис по време на 80-те години. Когато двойката се среща с мистериозната и енигматична Безименна, заедно с нейната купонясваща трупа от последователи, Раул и Алекс са прелъстени в сюрреалистичен и пищен свят на хедонизъм, тръпки и насилие.

Режисьор е Панос Косматос (който нашумя с Beyond the Black Rainbow и Mandy с Никълъс Кейдж от 2018 година), сценарист е не кой да е, а Андрю Кевин Уолкър (Седем, Убиецът), а продуцент е Адам МакКей, който споделя следното:

Този режисьор в комбинация с този сценарист и тези невероятни актьори, заедно с вампири, 80-арски пънк стил … Това е филмът, който ще ви предоставим. Вярваме, че ще е много комерсиален и същевременно арт. Амбициите ни са да направим филм, който ще разцепи попкултурата, модата, музиката и киното. Можете ли да отгатнете колко съм развълнуван?

Панос Косматос добавя и неговия бърз коментар:

Също като Лос Анджелис, Flesh of the Gods живее в пространството между фантазията и кошмарите. Едновременно хипнотичен и отблъскващ, филмът ще ви отведе на незабравимо пътуване дълбоко в блестящото сърце на Ада.

Всички необходими елементи са налице за успешен хорър филм. Сюжетът не задава траектория за нещо невиждано досега, но може би описанието нарочно е подвеждащо и забулено в мистерия, та няма да бързаме с присъдите. Фенове сме на всички замесени и ще следим с интерес развитието на проекта. Снимките започват малко по-късно тази година, а премиерата е насрочена за 2025 година.

Панос Косматос

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *