Странно или не – минали са вече пет години, откакто сме коментирали открилия Кан през 2019 Мъртвите не умиратзомби-авантюрата на любимия ни Джим Джармуш. Крайно време беше да се появи информация за следващ негов проект.

Наскоро Variety споделиха актьорския екип, който Джармуш е ангажирал за Father Mother Sister Brother. Към обичаните и уважавани от всички Кейт Бланшет, Шарлот Рамплинг, Том Уейтс и Вики Крипс са се включили още Адам Драйвър (това ще е третият поред филм на Джармуш, в който участва!), Индия Мур, Лука Сабат и Маим Бялик. Според различни източници, снимачният процес вече е приключил и Джармуш в момента действа по пост-продукцията в Ню Йорк, което може би означава, че ще е готов за премиера по някое време до края на годината?! Или ще изчака да го поканят да открие следващия фестивал в Кан през 2025?

Характеристиката, с която в момента се подвизава Father Mother Sister Brother в информационните канали, е „една комедия, в която са вплетени нишки меланхолия“. Това е пътешественическа история, която проследява отношенията между членовете на едно семество – родители и порасналите им деца. Джим Джармуш е заснел частта „Баща“ в североизточните щати, „Майка“ е сниман в Дъблин, а „Сестра“ и „Брат“ са снимани в Париж. Намеренията на автора му са филмът да е деликатен, много тих, забавен и леко тъжен, като дори е изказал предположение, че може да не се наложи да използва музика…

В продуцентския екип на Father Mother Sister Brother са Чарлз Джилибърт, Джошуа Астрахан, Картър Логан, Атила Юсер, Антъни Вакарело (творческият директор на Saint Laurent Prods.), MUBI, подразделението на Fremantle group – The Apartment; копродуценти са компаниите на Джармуш – Badjetlag, на Джилибърт – CG Cinema, на Ричард Болджър и Конър Бари – Hail Mary; финансиращи институции са още Fís Éireann / Screen Ireland и и нюйоркско-токийската компания Cinema Inutile.

Ще очакваме с нетърпение още новини, свързани с Father Mother Sister Brother, както и намек дали Джим Джармуш все пак не планира да представи филма премиерно в програмата на Венеция или Торонто през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *