Докато се усетим и стана май месец, което в кино средите значи Кан – разбира се, фестивалът, но и пазарът за нови проекти, където обещаващи идеи си търсят разпространители и финансиране. Сега ще ви разкажем за един такъв проект, който трудно би могъл да бъде по-грабващ.

Филмът се нарича Sacrifice и ще бъде англоезичният дебют на Ромен Гаврас, чийто предишен филм Athena беше номиниран за БАФТА и като цяло се превърна в неочаквано голям хит, когато излезе в Netflix, най-вече заради стилистиката си. С една дума Ромен Гаврас е режисьор, за когото вече знаем, че може да снима пищно, а сега той се съюзява с един от сценаристите на Наследници Уил Арбъри, което веднага ни показва, че и драмата между героите ще бъде на ниво.

Sacrifice ще разказва история за богаташка благотворителна гала, която е нападната от група млади радикали, които са си поставили задача да изпълнят мистично предсказание. Историята е силно вдъхновена от гръцката митология, което може да бъде много интересно, ако се вкарат темите, типични за онези разкази.

Ето какво казва Гаврас за вдъхновението си за историята:

Филмът се роди от много простата идея, че когато и да попаднеш на едно от тези събития, дали на Кан или другаде, дяволитата ми страна и предполагам тази на публиката, им се иска нещо да се обърка ужасно. Когато видиш бляскави хора и цялото това богатство, искаш нещо да се обърка, нали? Аз бях отгледан с гръцка митология, вместо да ми пускат филми, родителите ми ми разказваха истории за майки, които изяждат децата си или пък жертвоприношения във вулкани. Тези неща са ме захранили и доведоха до идеята за група младежи на специфична мисия, идваща от митологична вяра. Има сатира, а Уил е страхотен в това да създава дълбочина и човечност в героите, а също съм много развълнуван за каста ни.

И има и защо да е развълнуван. Кастът на филма е изключително впечатляващ, като е поведен от младата звезда Аня Тейлър-Джой, която ще играе предводителката на радикалната група. Някои от гостите на събитието пък ще бъдат изиграни от Крис Еванс, Салма Хайек Пино и Брендън Фрейзър – всичките носители на награди, любимци на публиката от десетилетия, които нямаме търпение да видим в роли на богаташи, изправени пред опасност, каквато никога не са си представяли.

Екипът и пред, и зад камера на Sacrifice е пълен с интересни артисти и актьори, които обичаме да гледаме и със сигурност ще следим развитието му, защото освен това се очакват дори още кастинг новини.

Снимките се очаква да започнат през септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *