Богатата панорама на неповторимата Катрин Деньов продължава с два филма в петък, 19 април и събота, 20 април. Прожекциите са в зала Славейков.

Първо е Сбогом на нощта на Андре Тешине. Ето го и сюжета – Мюриел е обезумяла от щастие да види внука си Алекс, дошъл на гости за няколко дни преди да замине за Канада. Заинтригувана от поведението му, тя скоро открива, че той я е лъгал. Алекс се подготвя за друг живот. Разстроена, Мюриел трябва да реагира светкавично…

А в събота е време за Истината, с режисьор: Хирокадзу Коре-еда. Тук Катрин Деньов играе с имена като Жюлиет Бинош, Итън Хоук и Людивин Сение

Фабиен – френска кинозвезда е майка на Люмир – нюйоркска сценаристка. Публикуването на мемоарите на известната актриса подтиква Люмир и семейството й да се завърнат в дома на детството й. Но съжителството бързо прераства в конфликт. Пред смаяния поглед на мъжете изникват спотайвани истини, прикрита отмъстителност и невъзможна любов. Фабиен междувременно се снима в научно фантастичен филм, в ролята на застаряваща дъщеря на вечно млада майка. Реалност и фикция се преплитат и принуждават майката и дъщерята да се преоткрият.

Програмата продължава до края на април.

От митичните ѝ дебюти до съвременните ѝ проекти, поредицата „Вечната Катрин Деньов“ проследява кариерата на една актриса, която винаги е била влюбена в киното. Открай време тя е едновременно навсякъде. По булевардите, на кориците на списанията, в киносалоните и по телевизията, при Гарел или Бери. Вездесъщият талант, който Катрин Деньов тъй щедро раздава, продължава да радва зрители от няколко поколения по цялата планета.

Една от кралиците на френските филми от 60-те и 70-те, тя обединява екранен аристократизъм и еротичен магнетизъм – след над 130 роли Катрин все още няма намерение да позволи за нея да се говори само в минало време.

В личен план Катрин Деньов има сключен един законен брак – с лондонския фотограф Дейвид Бейли (1965-1972). Преди това преживява страстна връзка с режисьора Роже Вадим, от когото е синът ѝ Кристиан Вадим. През 1971, когато все още официално е съпруга на Дейвид Бейли, среща Марчело Мастрояни. От него ражда дъщеря си Киара Мастрояни. От двете си деца има общо пет внука. Катрин Деньов е съжителствала също с режисьора Хю Джонсън. Бурната ѝ връзка с Жерар Депардийо продължава десет години, а през следващите седем актрисата се свързва с журналиста Пиер Лескюр.

Хората си мислят, че я познават и знаят много за нея, но това изобщо не е така. В нея живеят две жени и на двете не им харесва да бъдат Катрин Деньов. Забавно е да се работи с нея. Понякога е твърде директна и може да ти каже нещо неприятно, но това не е толкова важно. Важното е, че тя има силно присъствие. Невероятна е! Тя е стопроцентова жена и това е много приятно“, казва за нея Депардйио.

А Франко Неро изрича: Във филма „Тристана” на Луис Бунюел има сцена, в която Катрин Деньов стои гола до прозореца и гледа към младеж на площада, който също гледа към нея с надеждата да я види без дрехи. В този миг камерата фокусира върху лицето ѝ. Това бе най-секси кадърът, който съм виждал, без да всъщност да показва нищо. Винаги ще помня такива сцени.“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *