Известно време си мислехме, че следващият филм на Дерек Сианфранс ще бъде Wolfman с Райън Гослинг. След като и двамата се отказаха от този проект (Лий Уанел си го пое обратно, заедно с Кристофър Абът), сега Сианфранс се е спрял на друго начинание – история по действителни събития с Чанинг Тейтъм в главната роля.

Филмът се нарича Roofman и Тейтъм ще изиграе Джефри Манчестър, ексцентричен и чаровен крадец, който е влязъл с взлом през покривите на над 60 ресторанта McDonald’s, изпразнил е касите им и е набутвал служителите във фризерите на заведенията. Бивш военен, крадецът е бил известен с нежното си държание и рядко е пристъпвал към насилие. След като е заловен и вкаран в затвора през 2000 г., той избягва и прекарва месеци в отбягване на властите, като се е криел в магазини за играчки, ядял е бебешка храна и е карал колело из магазина за тренировка. Roofman ще се фокусира именно върху този период от живота му.

Веднага си представяме Чанинг Тейтъм в подобна роля на чаровен престъпник, който не заплашва хората и не ги наранява, а по-скоро им се усмихва и надхитрява властите. Също така се радваме да разберем, че Сианфранс е написал сценария заедно с Кърт Гън, авторът на Sound of Metal – филм, който страшно харесахме и който всъщност Сианфранс в началото също планираше да режисира, преди да го предаде на Дариус Мардер.

Проявяваме интерес към Roofman, защото Дерек Сианфранс до сега винаги се е занимавал с разни изтормозени мъжки персонажи, които той разглежда като съвкупност от трудностите им и решенията, които взимат в отговор на тези трудности. Чанинг Тейтъм никога не сме го имали за особено силен драматичен актьор, но той притежава харизма, която добре ще се впише в образа, който си представяме от това описание. Винаги ни е било интересно да гледаме подобни странни случки, извадени от реални събития и как те се пренасят драматично на екран, така че ще очакваме с интерес първи кадри от филма.

Ще следим развитието на проекта и ще споделяме всичко по-любопитно своевременно. За момента начална дата за снимки не е обявена, тъй като Roofman все още си търси разпространител.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *