Като удавник за сламка отчаяно се вкопчваме във всеки далечен и неконкретен слух, че прелестният и криминално недооценен сериал Ханибал все някога ще вземе да се завърне. Всъщност казваме „недооценен“, но на този етап изглежда, че това е само от страна на студията и стрийминг платформите или с една дума – хората с парите. Критиката сипеше хвалби по Ханибал още докато излизаше, а броят на феновете сякаш се увеличава все повече всяка година, в която сериалът е достъпен онлайн.

И така минат се не минат няколко години и получаваме нов повод за минимален оптимизъм. Всъщност всички знаем, че и Брайън Фулър, и екипът му от актьори искат да се завърнат към историята на един от най-иконичните злодеи в историята на киното, чието наследство сериалът само затвърди и обогати. Имайки предвид колко скептично сме настроени към всякакви опити да се показват „origin“ историите на разни култови герои и винаги сме казвали, че особено злодеите нямат нужда от много обяснения, Ханибал седи отделно от други подобни опити с неоспоримите си качества от гледна точка на визуална презентация, сюжет и актьорска игра.

Новият повод за оптимизъм идва благодарение на неповторимия Мадс Микелсен. По време на просторно интервю с Business Insider, Микелсен говори за голяма част от кариерата си и предишните запомнящи се герои, които е играл и казва, че не би се завърнал към нито един от тях освен Лектър, защото „той не е приключил още“.

Ето какво казва Микелсен за евентуално ново завръщане на сериала:

Не е тайна, че всички, които бяхме част от онзи каст, искаме да се върнем, както и Брайън. Все трябва да се случи рано или късно, защото не се подмладяваме, нали? Но самата история позволява да прескочи, да има дупка, така че това е добре. Всичко зависи от това да си намери дом, а за момента в тази посока няма нищо конкретно. Защо е така – не знам. Ние обичаме сериала и изглежда, че и много други хора го обичат. Но наскоро работих с Брайън по Dust Bunny и това беше спомен за старите моменти. Той има някои идеи за това какво се случва с Ханибал и Уил и не мога да ги издам, в случай, че наистина започнем отново.

Нищо конкретно отново, но идеи има и по всичко личи, че продължаващото желание на каста и Фулър да говорят за евентуално продължение, би могло да манифестира нещо във вселената. Истината е, че смятаме, че първите три сезона са ненадминати, но ще продължаваме да стискаме палци поне за едно малко завръщане на Микелсен като д-р Лектър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *