Винаги сме следяли всяко едно ново начинание на Гийермо дел Торо с жив интерес. Той не просто ни е сред любимите режисьори, но освен това е талисманът на всеки зрител с интерес към хоръра, чудовищата и всичко необичайно, заради което просто му стискаме палци всичко да му се получава. Малко след като взе нов заслужен „Оскар“ за Пинокио, споделихме, че Дел Торо подготвя нов ужасно прилягащ му проект – Франкенщайн. Сега имаме някои новини около актьорския му състав.

Вече официално е обявено, че ще видим любимия ни Оскар Айзък като Виктор Франкенщайн, но другия ни любимец в другата главна роля Андрю Гарфийлд е трябвало да напусне проекта заради конфликти в графика, което се случи общо взето на всички покрай стачката на актьорската и сценаристката гилдия. Вместо него в ролята на чудовището ще видим новата звезда на Холивуд Джейкъб Елорди, който преди тази година беше познат само на феновете на Euphoria, но след двете му високопрофилни роли в Saltburn и Priscilla, вече всеки себеуважаващ се фен на киното трябва да разпознава името му. Без съмнение в момента е сред най-популярните имена в индустрията, но определено все още не сме убедени, че може да стъпи на малкия пръст на Гарфийлд от гледна точка на талант. И въпреки че не се съмняваме, че визията на Гийермо дел Торо ще е главната движеща сила в проекта, все пак ще стискаме палци този нов кастинг да не помрачи иначе страхотно изглеждащите планове.

В поддържащите роли освен това няма как нещата да бъдат по-интересни. Безупречният Кристоф Валц и голямата звезда на хоръра в момента Миа Гот също са потвърдени за участие. Към тях се включват и Ларс Микелсен, брат на Мадс, когото последно гледахме като Гранд адмирал Трон в Ahsoka, Дейвид Брадли, когото всички познаваме като господин Филч, който тормозеше Хари Потър, а Феликс Крамерер и Крисчън Конвъри завършват каста.

За момента начална дата за снимки на Франкенщайн не е обявена, но изглежда, че нещата стремглаво вървят натам, така че само можем да стискаме палци на Гийермо дел Торо и със сигурност обещаваме, че ще отдадем и на този му нов проект заслуженото внимание.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *