Има проекти, чието подготвяне отнема мнооого години. Очакването да се появи новата епохална творба на Уон Кар-уай Blossoms Shanghai вече приключи, поне за публиката в Азия – преди дни в мрежата се появи доста детайлен и отново подплатен с интересно музикално решение трейлър (парчето на китайската хард-рок група Black Panther „Shameful“), който представя интригуваща мозайка от времеви епохи и герои, а от три дни в пространството WeTV почитателите могат да се регистрират и да очакват появата на нови епизоди – всяка вечер по два.

Сагата, в която се превърна този проект на Уон Кар-уай, е разказана в 30 епизода, всеки по 50 минути, а ето и новият, финален трейлър. Веднага след него пускаме отново трейлъра от преди година, който – при все, че се води официален – също няма английски субтитри.

Ще напомним, че Blossoms Shanghai е подготвяна от сценариста Кин Уен екранизация на награждавания роман Blossoms на Дзин Ючън, излязъл през 2013 година. Историята проследява трима жители на Шанхай от началото на 60-те години на ХХ век, в края на периода на „културната революция“ в Китай, та чак до 90-те години – в навечерието на либерализацията на китайската икономика.

Главната роля е поверена на китайската звезда Ху Гъ (The Wild Goose Lake, The Climbers) – той влиза в образа на млад авантюрист, който бяга от своето изпълнено с проблеми минало и се потапя в блясъка на великолепния Шанхай. В 90-те години на ХХ век той вече е постигнал всичко сам и се е превърнал в милионер… В актьорския екип са още Ма УилиТан ЯнСин Зилей. Оператор и съавтор на визията е Питър Пау (Тигър и дракон). Видяното в трейлърите гарантира интригуващи трансформации на героите, драматични обрати и съдбовни исторически обстоятелства, които са основата за разгръщането на майсторството на Уон Кар-уай.

Както може да се предположи, за момента публиката в Китай/Азия има възможност да проследи 30-те епизода онлайн. Беше коментирана опция легендарният режисьор да монтира кратка версия на Blossoms Shanghai и да я представи на някой от големите филмови фестивали – за момента потвърждение в тази посока няма, но ще се ослушваме за всеки случай.

Друг вариант за среща с поредицата би бил ако някоя от големите стрийминг компании реши, че си струва да вложи сериозно количество финанси, за да си осигури правата и да го предложи на останалия свят. Но се съмняваме, че някой би поел подобен риск – вярваме, че почитателите на Уон Кар-уай са много, но надали би могла да се оправдае с достатъчно приходи подобна (хипотетична) инвестиция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *