Като видни застъпници на оригиналното, индивидуално кино, първата ни мисъл като виждаме заглавието на предстоящия Race For Glory: Audi Vs Lancia е „не можаха ли да си измислят собствено заглавие, вместо да имитират Ford v Ferrari“. После се сещаме, че той и филмът на Джеймс Манголд си имаше хиляда други имена, а сам по себе си беше страхотен. Присещаме се и за С пълна газ, и става явно, че всъщност в продукциите за автомобилни състезания има много по-важни неща, отколкото едното наименование.

Race For Glory: Audi Vs Lancia е нова история за надпревара с коли, този път обаче рали – една от най-опасните и вълнуващи дисциплини в жанра. Самият разказ ще проследи историята на италианския отбор Ланчия, който ще се опита да се противопостави на абсолютния шампион Ауди с новата си технология на само предно или задно предаване, за разлика от типичните до момента 4х4 коли.

Другата страхотна новина е, че актьорския екип е съставен от любимеца ни Даниел Брюл, Рикардо Скамарчо, когото напоследък гледаме все повече в холивудски продукции като Призраци във Венеция и Джон Уик 2, Фолкер Брух и Хейли Бенет. Даниел Брюл особено, когото харесваме навсякъде, вече един път ни срази с представянето си като легендата Ники Лауда в отличния С пълна газ, така че ще ни е супер интересно да го видим в една подобна, но различна роля и как точно ще разграничи двете.

Ето го и трейлъра Race For Glory: Audi Vs Lancia:

Вярно е, че изглежда типично като за филм за състезание. Тези състезания обаче съдържат в себе си вече вкарано напрежение, опасност и вълнение. Добавяме към това и богатата почва за изследване на човешката амбиция, иновация и спортния хъс и като цяло се получава рецепта за нещо, ако не специално, то поне вълнуващо. Самите състезателни кадри ни изглеждат чудесно и макар че се въздържаме да възлагаме много големи очаквания на филми, които толкова ни напомнят на други, знаем, че понякога отъпканият път също предоставя възможности за страхотни постижения.

Това е официалният синопсис:

Усетете вълнението на пътя с тази препълнена с екшън спортна драма, вдъхновена от истински събития. Даниел Брюл и Рикардо Скамарчо участват в истинска история тип Давид срещу Голиат, където фокусът е напрегнатото съперничество между италианската Ланчия и германското Ауди на Световния шампионат по рали през 1983 г. Противно на всички очаквания, Ланчия се борят да възстановят изгубената си слава с несломима комбинация от смела иновация и необикновен кураж.

Race For Glory: Audi Vs Lancia е режисиран от Стефано Мордини (The Invisible Witness). Мордини е и автор на сценария, заедно със Скамарчо и Филипо Болоня.

Филмът ще дебютира в определени кина и на video on demand на 5 януари 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *