След доста значително забавяне къде заради пандемия, къде заради стачки, къде заради бизнес промени, години след като трябваше да излезе, най-сетне получаваме първи кадри от сериала Ripley, където Андрю Скот ще се превъплъти в героя, познат като „талантливия г-н Рипли“.

Припомняме, че още през 2019 беше обявен кастинга на Скот в титулярната роля и се очакваше сериала да излезе още идната година. Оттогава обаче света и индустрията се промениха, но сега Скот е на върха на славата си и дори изглежда, че се подготвя сериозно за наградния сезон, заради многоочаквания All of Us Strangers. Неизненадващо е, че Netflix (които са закупили сериала от Showtime в началото на годината) се качват на т.нар. „hype влак“ около Скот и точно сега ни показват първи кадри от Ripley, макар че не издават официална дата за премиерата му, освен че ще е догодина.

Какво знаем до тук за предстоящия сериал? Макар да започва с познатата история за Том Рипли и Дики Грийнлийф, Ripley всъщност не е римейк на филма от 1999 г. Сериалът по-скоро ще разкаже различни истории от книгите на Патриша Хайсмит за титулярния герой, но първата, която ще вкара публиката в действието, наистина ще бъде тази от филма с Мат Деймън и Джъд Лоу. В случая обаче ролите са поети от Джони Флин като Дики, който ни е познат от филми като Emma, The Dig и необмисления биографичен филм за Дейвид Боуи Stardust, а в ролята на Мардж Шерууд ще бъде Дакота Фанинг, която гледаме на екраните от дете и я чувстваме като стара приятелка, която винаги се радваме да видим.

Първите кадри, които виждаме от Ripley, определено говорят за доста по-различен тон от този, който си спомняме от филма, където тайните се криеха под пастелените цветове и парещото италианско слънце. Тук фокусът видно е повече върху борбата и трудностите на младия Рипли като прохождащ измамник, още потънал в дългове през 60-те години в Ню Йорк. За момента подозираме, че само промоционалните кадри са черно-бели, едва ли целият сериал ще бъде, но атмосферата се усеща като съвсем различна. Осемте епизода ще ни покажат развитието на Рипли от дребен неудачник до изпечен мошеник, манипулатор и крадец, който разчита на чара си, за да заблуждава хората – все качества, които лесно виждаме Андрю Скот да изиграе безупречно.

Ripley е режисиран от Стивън Зейлиън (Списъкът на Шиндлер, Бандите на Ню Йорк, The Night Of), който е и автор на адаптирания сценарий.

Премиерата се очаква през 2024г, но конкретна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *