Мег Райън и Дейвид Духовни „извират“ навсякъде по видео-кътчетата на мрежата в последните дни – и няма как да не обърнем внимание на втория режисьорски опит на една от най-обичаните актриси от края на миналия век. Със своите 61 години Райън навлиза в „златната“ възраст, която често е неблагодарна откъм варианти за избор на роли, но пък е идеална за демонстриране на мъдрост и опит и насочване на творческите усилия към – например – продуциране и режисьорски експерименти.

Нейният нов филм What Happens Later е определян в медиите като романтична комедия, но надали този жанр вече нещо говори на съвременните млади поколения – това, което се продава в момента, не напомня по нищо на Когато Хари срещна Сали, Град на ангели, Безсъници в Сиатъл или Имаш поща; времето на Роб Райнър и Нора Ефрон отдавна е отминало.

Мег Райън споделя в интервю пред EW, че срещата ѝ с Дейвид Духовни във връзка с този проект първоначално е била по Zoom и обяснява „тайната“, благодарение на която отношенията в подобни романтични комедии „проработват“ за публиката:

„Двата образа трябва да са противоположни в известен смисъл – моята героиня е „магичен мислител“, докато героя на Дейвид е „катастрофичен мислител“. При все това се създава специфичен ритъм в интелектуалното общуване и в хумора, който споделят – диалогът и закачките им определят степента, до която се оказва, че са съвместими. Беше много забавно да наблюдавам Дейвид как се впуска в това предизвикателство – той е забавен, умен, неустоим и истински чудесен!“

Ето какво гласи официалният синопсис:

Двама бивши любовници – Бил и Уила, се оказват в снежен капан за една нощ на малко летище, нейде в Щатите. Няма яснота докога са отложени техните полети и двамата се оказват привлечени един към друг – точно както са се чувствали преди 25 години, но също и ядосани един на друг както тогава. Докато разплитат загадките на тяхното общо минало и сравняват реалността на живота с мечтите, които са споделяли навремето, те си задават въпроса дали случайната им среща е някакво съвпадение или е някак магично предопределена…

Сценарият на What Happens Later е дело на Стивън Диец и Кърк Лин, в съавторство с режисьорката Мег Райън, като за основа служи пиесата на Диец „Shooting Star“. Продуценти на филма са Джонатан Дъфи, Кели Уилямс, Лаура Д. Смит и Кристин Ман.

Премиерата е на 13 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *