Времето тече неумолимо и още една година навлиза в есенния си сезон, който готви филмови изненади. Фестивалът в Торонто представя нови предизвикателства и сред тях ни попадна трейлърът на една съдебна драма, в която главните роли са поверени на носителите на „Оскар“ Томи Лий Джоунс и Джейми Фокс. Заглавието на филма е The Burial, а Фокс споделя, че именно благодарение на съгласието от страна на режисьорката Маги Бетс да се включи в екипа всичко е тръгнало в правилната посока – към реализирането на този отдавна подготвян проект.

Може ли малкият семеен бизнес да се опълчи на корпоративните гиганти? Дори когато става въпрос за погребална агенция – очевидно всичко е възможно; дори и този финален етап от човешкото съществуване на тази земя може да бъде безскрупулно монетизирано. Изключително удоволствие е да наблюдаваме легендарния Томи Лий Джоунс в действие и в партньорско взаимодействие с експлозивния Джейми Фокс, чиито герой безпроблемно владее положението във всяка една от критичните ситуации, дори в съда! Ето какво гласи официалният синопсис на The Burial:

Вдъхновена от реални събития, тази история проследява битката, която майсторът-адвокат Уили Гари води за спасяването на бизнеса на собственика на погребално бюро Джеремая О’Кийфи. Двамата се обединяват в категоричното си желание да изложат на показ корупцията, която владее големите корпорации, както и непреодолени расови предразсъдъци. Резултатът е една вдъхновяваща история, в която справедливостта побеждава.

Режисьор на The Burial е Маги Бетс (Notiviate), която е и сценарист заедно с Дъг Райт, по статия на Джонатан Хар. Продуцент е Датари Търнър, а в ролите са Джейми Фокс, Томи Лий Джоунс, Джурни Смолет, Мамоду Ати, Памела Рийд, Били Камп, Алън Рук и др.

Премиера на филма е в Торонто, а редовният му показ стартира от 6 октомври в кината и от 13 октомври в Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *