Когато последно писахме за Страсти в кухнята (The Taste of Things) по-рано тази година, филмът все още носеше заглавието The Pot-au-Feu. Още тогава тази готварска драма на френския режисьор с виетнамски корени Тран Ан Унг ни се стори като един от най-обещаващите проекти от Кан, похвален от много критици за нежните си, любовни чарове, скрити под съблазнителността на хубавата храна – или както го нарича Елена Лазик в ревюто си за The Playlist, „една вдъхновяваща ода към удоволствието във всичките му форми“.

Съвсем скоро ние също ще имаме възможност да го видим – Страсти в кухнята ще получи българската си премиера като част от селекцията на Cinelibri 2023 и ние лично сме много щастливи, задето ще можем да го гледаме на голям екран. В подготовка за това получаваме и първия трейлър на филма, който можете да видите тук:

Страсти в кухнята проследява връзката между двама готвачи, изиграни от иконите на френското кино Джулиет Бинош и Беноа Магимел. От трейлъра става ясно, че храната ще играе ключова роля не просто във връзката им, но и в цялостното настроение на филма, който изглежда като френски игрален еквивалент на сцената, в която Антон Иго яде рататуи във филма на Pixar – с други думи, 145 минути романтично удоволствие с прелестна храна. Емоционален food porn – една животоутвърждаваща комбинация. 

Допълнително информация за филма ще откриете в официалния синопсис:

1885. Безподобната готвачка Йожени работи за известния гастроном Доден от последните 20 години. С течение на времето кулинарната практика и взаимното възхищение се превръщат в романтична връзка. Съвместната им работа води до създаването на ястия, едно от друго по-вкусни, които смайват дори най-прочутите готвачи в света. Но Йожени обича свободата си и никога не е искала да се омъжи за Доден. Затова той решава да направи нещо, което не е правил никога досега: да сготви за нея.

Страсти в кухнята е написан и режисиран от Тран Ан Унг (The Scent of Green Papaya, Norwegian Wood). В ролите участват Джулиет Бинош, Беноа Магимел, Емануел Салингер и др.

Българската премиера е на 7 октомври в рамките на Cinelibri.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Здравейте!
    Имам интерес към реклама на вашия сайт. Можем ли да поговорим?