Макар мащабните български продукции от новото време (доколкото има такива) по-често да са разочарования, имаме интерес към всеки нов амбициозен филм, дело на родната ни кинематография и стискаме палци да бъде не само качествен, но и успешен. По тази причина се интересуваме от предстоящата биографична драма Гунди – Легенда за любовта, която наскоро се сдоби с първи трейлър, свидетелстващ за сериозните амбиции на творческия екип.

Както подсказва заглавието, Гунди – Легенда за любовта ще разкаже вдъхновяващата и трагична история на една от най-светлите и обичани личности в България – Георги Аспарухов – Гунди. Филмът проследява живота на легендарния футболист от срещата му с Величка Маркова – Лита, до фаталния му край на 30 юни 1971 г. В основата на сценария са неразказни досега истории от личния живот на Аспарухов и неговата голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край.

Според официалната информация в Гунди – Легенда за любовта на екран ще оживеят и някои от най-известните мачове с участието на Гунди, които са претворени с множество специални ефекти, за част от които загатва и първият трейлър на филма. Вижте. 

Предвид факта, че родните трейлъри са потресаващо лоши (по-лоши и от самите филми), този е направо чудесен – определено си личи, че са се постарали. Личат си и доста от дефицитите на българското кино, но на този етап сме склонни да си затворим очите и да си позволим надежда, че ако не хубав, то Гунди – Легенда за любовта поне няма да е трагичен.

Филмът е дело на режисьора Димитър Димитров (Събирач на трупове, Дяволското гърло), а сценарият е на Емил Бонев (Прогноза, Засукан свят, Скъпи наследници). В главните роли на Гунди и Лита влизат Павел Иванов и Александра Свиленова, а сред останалите актьори са Параскева Джукелова, Александра Костова, Емил Марков, Биляна Петринска, Стоян Раде и др.

Премиерата на Гунди – Легенда за любовта е предвидена за 2024, но точната дата все още не е обявена официално.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment