Три години след като излезе четвърти сезон, любимият на публиката Фарго се завръща с нова доза престъпления в северните щати. След като досега действието в предишните сезони ни отведе в различни исторически периоди, този път Ноа Холи решава да ни разкаже история, развиваща се през 2019, което ще направи влизането ни в обувките на героите още по-лесно.

Петият сезон на Фарго ще ни запознае с домакинята Дороти Лайън – Дот, която започва да представлява интерес за местната полиция след серия от неочаквана криминална дейност. Привидно типичната домакиня изведнъж е върната в живот, за който e смятала, че отдавна е оставила зад гърба си. Съпругът на Дот Уейн и свекърва ѝ Лорейн нямат представа за миналото ѝ, а позицията на Лорейн като изпълнителен директор на голяма фирма само усложнява нещата. Междувременно един шериф от Северна Дакота, заедно със сина си и случаен скитник, са решени да приклещят Дот, а полицаи от Минесота и Северна Дакота също я издирват.

Първите два кратички тийзъра ни представят двете главни действащи лица – Джуно Темпъл като Дот и Джон Хам като шерифа:

Личи си, че тези тийзъри искат да ни покажат, че и двамата герои крият в себе си дълбочина, която не е очевидна от първия момент. Героинята на Джуно Темпъл, сладка, жизнерадостна и колоритна, явно не просто се чувства комфортно около оръжия, но и не се страхува да ги използва. Шерифът пък, въоръжен с целия магнетичен чар на Джон Хам, изглежда няма никакво намерение да се сприятелява с хората, които среща. Нямаме търпение да видим и страхотната Дженифър Джейсън Лий като властната свекърва, защото без съмнение и това ще бъде богата и многослойна роля.

Радваме се да видим още, че поне тези трейлъри задават един по-лековат и по-шеговит тон от последния сезон. Макар че нямаме нищо против сериозните и мрачни истории, винаги сме обвързвали Фарго с дяволитото и черно чувство за хумор, използвано безапелационно в лицето на ужасяващи престъпления, вместо с отявлено мрачните истории.

Фарго (Fargo) е написан и режисиран от Ноа Холи, който е и шоурънър. В главните роли на петия сезон ще видим Джуно Темпъл, Дженифър Джейсън Лий, Джон Хам, Джо Киъри, Дейв Фоли, Дейвид Рисдал, Сам Спруъл, Рича Мурджани и Ламорн Морис.

Първите два епизода ще бъдат пуснати на 21 ноември в платформата Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment