Традиционно е след лятото високобюджетните потенциални блокбастъри да изчезнат за малко от кината, да се потопим в месец-два на хоръри и драми, а след това да се завърнат около края на годината. Точно по тази традиционна схема очакваме и тенденциозната предистория на многомилионната поредица Игрите на гладаБалада за пойни птици и змии (The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes).

Вълнението около тази нова история във вселената на Сюзан Колинс ни се струва доста оживено, което е и очаквано – киноадаптации на оригиналните романи посяха огромни успехи, макар че качеството им спадаше с излизането на всеки нов. Въпреки това и романите, и филмите бяха емблематични, особено за целевата възрастова група. Без значение как се чувства индивидуалният зрител за качеството на поредицата, няма как да не се зарадваме, че новото допълнение изглежда също толкова добре, също толкова амбициозно и с детайлно изграден свят, колкото и първите филми. 

Припомняме, че Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии разказва историята, която обяснява защо Кориолан Сноу, безмилостният тиранин от оригиналната история, в чиято роля беше безупречния Доналд Съдърланд, се е превърнал в това, което е. На 18-годишна възраст Сноу е последната надежда за слава на семейството си, когато е принуден да стане ментор на трибута от Окръг 12 – младата и очарователна Луси Грей Беърд. Създателите на Игрите – Каска Хайботъм и д-р Волумния Гал междувременно са там за всяка стъпка на Сноу, за да му напомнят какво представляват Игрите, за какво служат и как се печелят.

Вижте трейлъра сега:

Много се забавляваме с безобразното „дъвчене на декора“, което и двамата ни любимци Питър Динклидж и Виола Дейвис демонстрират в рекламните кадри. Харесваме ги много и искаме да се забавляват, а тук, когато играят изопачени злодеи, които само дето не потъркват злорадо ръце, определено ще имат възможност да се разгрнат. Дизайнът на продукцията също е неизненадващо впечатляващ и ще ни бъде интересно най-вече да видим как са показани разликите между началото на Игрите, когато те все пак са били нови и недоизкусурени, в сравнение с това, което си спомняме от зенита им. Иначе имаме съмнения за това колко ще са ни интересни Луси Грей и младия Сноу като герои, но нямаме против да бъдем оборени.

Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии (The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes) е режисиран от Франсис Лорънс, а Майкъл Лесли адаптира едноименния роман на Сюзан Колинс. В главните роли са Рейчъл Зиглър, Том Блайт, Виола Дейвис, Питър Динклидж, Джейсън Шуорцман и Хънтър Шейфър.

Премиерата ще бъде на 17 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Рейчъл Зиглър е симпатична, но тоя филм е от върховно безразличие към мен.. Само Згиглър не мое ме накара да гледам този смотан филм…