Остава само месец до премиерата на първия филм от новата трилогия на Дейвид Гордън Грийн по ЗаклинателятЕкзорсистът: Вярващият (The Exorcist: Believer) и Universal са подготвили чисто нов трейлър, с който да ужасят зрителите. Режисьорът е много добре познат на почитателите на ужасите след като вече подходи по сходен начин с друга обичана класика Хелоуин на Джон Карпентър. Да направиш директно продължение на един от най-обичаните жанрови филми хич не е лесна задача.

Последните филми от поредицата се появиха през 2005 година и феновете със сигурност са зажаднели да видят какви ужасии е подготвил Пазузу на своите жертви. Елън Бърнстийн се завръща като Крис Макнийл, майката на Регън от първата част на Уилям Фридкин, и се очертава тя да бъде в центъра на новия терор, този път удвоен.

Вижте новата реклама:

Кадрите със сигурност изглеждат обещаващо и се надяваме Дейвид Гордън Грийн да успее да се докосне поне малко до атмосферата на първия филм. Стискаме палци, макар замислен от самото начало като трилогия, Екзорсистът: Вярващият да не бъде просто подготовка за следващите продължения, а да се опита да бъде поне малко самостоятелен филм. 

Какво все пак можем да очакваме от двойната доза терор? Ето и официалното описание на сюжета:

След като губи своята жена в огромно земетресение преди 12 години, Виктор Фийлдинг отглежда дъщеря си Анджела съвсем сам. Един ден момичето, заедно със своята най-добра приятелка Катрин, изчезват в близките гори и се завръщат три дни по-късно без каквито и да е спомени за случилото се. Това отприщва серия от странни събития, които принуждават Виктор да се изправи срещу неописуемо зло и в своето отчаяние да потърси единствения човек, който се е сблъсквал с подобно нещо – Крис МакНийл.

Екзорсистът: Вярващият (The Exorcist: Believer) е съвместна продукция между Universal, Bloomhouse и Morgan Creek, а режисурата е поверена на Дейвид Гордън Грийн, който е и сценарист заедно с Питър Сатлър (Broken Diamonds). Историята е дело на самия Грийн, Скот Тиймс и Дани Макбрайд. В ролите ще видим Лесли Одом младши, Лидия Джует, Оливия Маркъм, Ан Дaуд, Рафаел Сбардж, Дженифър Нетълс и др.

За радост на феновете по света, Екзорсистът: Вярващият ще се появи по кината на 6 октомври, една седмица по-рано от предишната обявена премиерна дата. У нас премиерата е на 13 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *