Малко преди да стартира най-старият фестивал в света във Венеция, в мрежата се появяват официални трейлъри на носителя на най-престижната награда от Кан – Anatomy Of A Fall, удостоен преди три месеца със „Златна палма“. Драматичният трилър, режисиран от Жюстин Трие (Age Of Panic, Sibyl), проследява разследването на смъртта на мъж, като основната заподозряна и разпитвана по случая е неговата съпруга и популярна писателка, като се акцентира върху детайли от техния личен живот, изложени на показ пред всички.

Съвсем естествено трейлърът, в който има възрастови ограничения, е по-въздействащ и вероятно до известна степен съумява да пресъздаде напрежението, което се натрупва във филма. Съавтори на сценария на режисьорката Трие и Артур Харари, а главната роля е поверена на изключителната Сандра Хюлер, добре позната на българските и световните почитатели на киното с много роли, сред които се откроява участието ѝ в номинирания за чуждоезичен „Оскар“ Тони Ердман. Ето какво гласи официалният синопсис на Anatomy Of A Fall:

В продължение на една година Сандра, нейният съпруг Самуел и 11-годишният им син Даниел живеят в изолирана къща във френските Алпи. Когато Самуел е открит мъртъв в снега пред тяхната вила, полицията започва да разследва дали става въпрос за убийство или той сам е решил да сложи край на живота си. Съмненията за убийство надделяват и Сандра става основен заподозрян. Последвалите събития представляват не само изясняване на обстоятелствата около смъртта на Самуел, но и обезпокоително психологическо изследване на отношенията между съпрузите…

В актьорския екип на Anatomy Of A Fall са още Суон Арло, Майло Мачадо Гране, Антоан Райнарц, Самуел Тайс, Джени Бет, Садия Бентейб, Камий Ръдърфорд, Ан Ротгер, Софи Филиере и др. С разпространението на филма в САЩ се е ангажирала компнията Neon, които бяха отговорни и за срещата на публиката с Паразит – очаква се Anatomy Of A Fall да се появи в избрани кинасолони в Ню Йорк и Лос Анджелис от 13 октомври 2023 година.

Очакваме новини за разпространението му и у нас, а също и залози за оскарови номинации.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *